Un preparat cu manopera mica, menit sa aduca un picut de
bucurie intr-o zi plina de stress. Sursa:
Diabetic Living.
Preparare: 15 minute
Timp pentru gatit: 10 minute
Numer de portii: 2 (fel de baza)
Nutritie
Pe portie: 469
Cal, proteine 40g, total grasimi 10.4g (din gare grasimi saturate 2.3g),
carbohidrati 47g, fibre 11g, sodiu 433mg.
Ingrediente
·
100g
orzo (rison) negatit, sau orice alte paste scurte aveti prin casa (farfalle,
fusilli, maccheroni, penne, orecchiette…)
·
3 lingurite
ulei de masline extra virgin
·
500g creveti cruzi, (decorticati si
curatati de vinisoare)
·
2 catei de usturoi, zdrobiti
·
1 legatura
de sparanghel, curatat de partea limnoasa, si taiat pe diagonal in bucati de 3-4 cm
·
1/2 ardei gras rosu, taiat
longitudinal in suvite
·
80g (1/2 cana) mazare congelata
·
200grosii cherry, taiate in jumatati
·
8-10 frunze proaspete de busuiocbunch
basil, leaves picked
·
coaja rasa si sucul de la o lamaie
·
piper negru proaspat rasnit
·
10g suvite
de parmesan (se rade parmesanul cu un curatitor de cartofi).
Preparare
·
1. Se pune la fiert apa pentru paste. Intre timp,
se curata crevetii (cu ncutit mic bine ascutit se face o incizie pe pe partea
curbata a crevetilor, de la cap la coada, prin platosa subtire, de-a lungul
vinisoarei negre care se scoate cu o varful unei scobitoari. Se indeparteaza partea solzoasa, lasand
codita intacta)
·
2. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga orzo si se gateste timp de
10 - 12 minute, sau pana cand pastele au devenit “al dete”.
·
3. Cat timp se fierb pastele, se incinge o tigaie
de marime medie la foc potrivit. Se adauga crevetii, impreuna cu usturoi,
sparanghel, ardei gras si mazare. Se gateste pentru 2 minute, amestecand
frecvent, sau pana cand crevetii isi scimba culuarea (Nu se gatesc grevetii mai
mult de 4-5 minute, caci se intaresc si isi pierd din savoare).
·
3. Se scurg pastele si se pun la loc in vasul in
care au fiert. Se adauga amestecul de creveti, busuioc si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca si se asezoneaza cu piper si suc de lamaie. Se lasa cateva minute
pentru a se amesteca aromele.
·
4. Se serveste presarat cu fasii de parmesan.
No comments:
Post a Comment