Vorbim aici despre o fuziune culinara dintre ciuperci
culese de pe papamond (eu am folosit champgnion brune si shiitake, dar puteti
folosi orice orice alta combinatie aveti
la indemana) branza elvetiana de Gruyère si blat de pizza (Forzza Italia!). Are un gust
divin! Soursa: Diabetes Self-Management
Preparare: 15 minute
Durata totala: 35 minute
Numar de portii: 8 (gustare)
Nutritie
Pentru o portie: 2 bucati.
Pe portie: 184 calorii; 25 g carbohidrati; 8 g protein; 8g
grasimi (din care 3g grasimi saturate); 12 mg colesterol; 537 mg sodiu; 1 g fibre alimentare
Ingrediente
·
1
pachet (400 g) aluat congelat pentru pizza
·
2 linguri ulei de masline
·
120 g ciuperci champignon brune, feliate
·
120 g ciuperci shiitake, foliate
·
1 shallota, taiata julien
·
2 catei de usturoi, zdrobiti
·
1/2 lingurita saret
·
3/4 cana (35 g) branza de Gruyère,
rasa
·
2 lingurite de cimbru proaspat, tocate
Preparare
·
1. Se icinge
cuptorul la 200°C (400 F / Gas 6). Se papeteaza o tava pentru cuptor cu hartie
pentru copt si se sprayaza cu ulei de masline. Se presara putina faina pe
planseta pentru aluat, si se intinde aluatul pentru pizza intr-un dreptunghi de
cca 38 x 25 cm (sau cum aveti tava).Se aseaza aluatul in tava si se gateste in
cuptor timp de 10 minute.
·
2. Intre timp,
se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta mare. Se adauga feliile de
ciuperci si se soteaza timp de 5 minute. Se adauga shallota taiata julien si
usturoiul pisat. Se amestega si se gateste inca 5 minute, pana cand ciupercile
s-au inmuiat. Se asezoneaza cu sare, dupa gust,
·
3. Se aseaza
amestecul de ciuperci peste blatul de pizza. Se presara deasupra branza rasa si
cimbru. Se coace in cuptor pentru inca 8 minute, sau pana cand branza s-a topit
iar blatul s-a rumenit. Se taie in 16 patrate si se serveste ca aperitiv sau
gustare.
No comments:
Post a Comment