Tuesday 17 March 2020

FOCACCIA CU CIUPERCI


Vorbim aici despre o fuziune culinara dintre ciuperci culese de pe papamond (eu am folosit champgnion brune si shiitake, dar puteti folosi orice  orice alta combinatie aveti la indemana) branza elvetiana de Gruyère si blat de pizza (Forzza Italia!). Are un gust divin! Soursa: Diabetes Self-Management




Preparare: 15 minute
Durata totala: 35 minute
Numar de portii: 8 (gustare)

 

Nutritie

Pentru o portie: 2 bucati.

Pe portie: 184 calorii; 25 g carbohidrati; 8 g protein; 8g grasimi (din care 3g grasimi saturate); 12 mg colesterol;  537 mg sodiu; 1 g fibre alimentare

 

Ingrediente


·        1 pachet (400 g) aluat congelat pentru pizza
·       2 linguri ulei de masline
·       120 g ciuperci champignon brune, feliate
·       120 g ciuperci shiitake, foliate
·       1 shallota, taiata julien
·       2 catei de usturoi, zdrobiti
·       1/2 lingurita saret
·       3/4 cana (35 g) branza de Gruyère, rasa
·       2 lingurite de cimbru proaspat, tocate

 

Preparare


·         1. Se icinge cuptorul la 200°C (400 F / Gas 6). Se papeteaza o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt si se sprayaza cu ulei de masline. Se presara putina faina pe planseta pentru aluat, si se intinde aluatul pentru pizza intr-un dreptunghi de cca 38 x 25 cm (sau cum aveti tava).Se aseaza aluatul in tava si se gateste in cuptor timp de 10 minute.
·         2. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta mare. Se adauga feliile de ciuperci si se soteaza timp de 5 minute. Se adauga shallota taiata julien si usturoiul pisat. Se amestega si se gateste inca 5 minute, pana cand ciupercile s-au inmuiat. Se asezoneaza cu sare, dupa gust,
·          3. Se aseaza amestecul de ciuperci peste blatul de pizza. Se presara deasupra branza rasa si cimbru. Se coace in cuptor pentru inca 8 minute, sau pana cand branza s-a topit iar blatul s-a rumenit. Se taie in 16 patrate si se serveste ca aperitiv sau gustare.

No comments:

Post a Comment