Sunday, 8 March 2020

SUPA DE PUI CU CHILLI GATITA LA SLOW COOKER

Expertii in nutritie recomanda un consum zilnic de cel putin 30 g de fibre alimentare. Ele ajută la stimularea digestiei, reducerea nivelului de colesterol în sânge prevenirea cancerului de colon și controlarea glicemiei. Fasolea si ardeiul inglobate in aceasta reteta furnizeaza cam 12 g de fibre alimentare pe portie.    Source: Diabetic Living, September-October, 2018.



Preparare: 20 minute
Timp de gatit: 5 ore (pe LOW) sau 2 ½ ore (pe HIGH)
Numer de portii: 8 (pentru pranz light)

Nutritie


Pe portie:
258 cal, 29 g proteine; grasimi 3g (din care 1g grasimi saturate); 21 g carbohidrati , (din care fibre 12 g), 442mg sodiu

Ingrediente


·       3 cutii x 400g fasole alba (cannellini), clatita si scursa
·      500ml (2 cani) supa de pui (se poate face din cuburi de supa concentrata)
·       500ml (2 cani) apa
·       500g fileuri piept de pui, fara piele si curatate de grasime
·       2 cepe galbene, tocate marunt
·       2 ardei grasi, tocati
·       1 ardei iute jalapeno, tocat marunt
·       4 catei de usturoi, zdrobiti
·       2 lingutite chimion macinat
·       1 lingurita oregano uscat
·       un praf de ardei cayenne
·       1 lingura iaurt grecesc pe portie, pentru servit
·       Frunze proaspete de coriandru, pentru servit

Preparare



·         1. Se pun in slowcooker fasolea cu supa de pui, apa, fileurile de pui, ceapa, ardei gras, jalapeno, usturoi, chimion, oregano, si cayenne. Se acopera si se gateste pe LOW timp de 5 ore, sau pe HIGH timp de 2 ½ ore.
·         2.Se scoat fileurile de piept de pui din slow cooker si se rup in bucati mai mici. Se pun bucatile de pui la loc in oala. Se serveste in boluri pentru supa peste care se adauga cate o lingura de iaurt si frunze proaspete de coriandru. 

No comments:

Post a Comment