Cum nu am avut la indemana Jerk-ul Jamaican ( este un
amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui
ingrediente caracteristice sunt ienibaharul, sarea si ardeii iuti), l-am
substituit in aceasata reteta, intr-o aproximatie zic eu destul de buna, cu un
amestec de condimente Cajun (se gaseste la Mega Image) si ceva ardei iute, care
se armonizeaza perfet cu dulceata si aroma de ananas. Source: Diabetic Living Magazine
Preparare: 20 minute
Durata totala: 15 minute
Numar de portii: 4 (pranz sau cina)
Nutritie
Pe portie: 397 calorii;
25 g proteine; 11g grasimi (din care 2g grasimi saturate); 46 g carbohidrati; 8
g fibre alimentare; 572 mg sodiu;
Ingrediente
·
700g
creveti cruzi, mari, curatati si cu codita lasata intacta (vezi Nota)
·
6 rondele de ananas de ½ cm-grosime, taiate in
jumatati
·
2 ardei grasi rosii, mari, taiati longitutinal
in suvite
·
2 cepe rosii mari, taiate longitudinal sau
rondele subtiri
·
1 ardei iute, tocat
·
2 Linguri ulei de masline
·
1 Lingura amestec de condimente Cajun
·
½ cana Frunze de coriandru, tocate grosier
·
150g (¾ cana) orez brun, gatit conform instructiunilor de
pe pachet
·
Felii de lime pentru servit
Preparare
·
1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se
sprayaza tava mare a cuptorului cu sprai de ulei, sau se tapeteaza cu folie de
aluminiu.
·
2. Se pun
intr-un bol crevetii impreuna cu ananas, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei si
amestecul de condimente Cajun. Se amesteca pentru a se uniformiza si amesteca
aromele. Se distribuie in tava de compt pregatita.
·
3. Se gateste in cuptor timp de 12-15 minute, sau
pana cand grevatii incep si-au schimbat culoarea si incep sa se rumeneasca. (Nu-i lasati prea mult, ca se intaresc si isi pierd
mult din gust). Se presara cu frunze de coriandru si se servesc alaturi de o
garnitura de orez si felii de lime.
NOTE:
1. Nu uitati,
dupa ce ati curatat crevetii, sa ii crestai pe spate si sa scoateti vinisoara
acea neagra. Face parte din sistemul digestiv al crevetelui, si de cele mai
multe ori afecteaza gustul in mod neplacut.
2. Dupa ce ati
curatat crevetii, lasati-i timp de 10 minute intr-un vas cu apa cu gheata in
care ati dizolvat 3 linguri de zahar. Inainte de a-i pune la copt se scot din
apa si se usuca cu prosoape de hartie.
No comments:
Post a Comment