Thursday, 19 March 2020

CREVETI JAMAICANI


Cum nu am avut la indemana Jerk-ul Jamaican ( este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui ingrediente caracteristice sunt ienibaharul, sarea si ardeii iuti), l-am substituit in aceasata reteta, intr-o aproximatie zic eu destul de buna, cu un amestec de condimente Cajun (se gaseste la Mega Image) si ceva ardei iute, care se armonizeaza perfet cu dulceata si aroma de ananas. Source: Diabetic Living Magazine


Preparare: 20 minute

Durata totala: 15 minute
Numar de portii: 4 (pranz sau cina)

Nutritie

Pe portie: 397 calorii; 25 g proteine; 11g grasimi (din care 2g grasimi saturate); 46 g carbohidrati; 8 g fibre alimentare;  572 mg sodiu;

 

Ingrediente


·        700g creveti cruzi, mari, curatati si cu codita lasata intacta (vezi Nota)
·       6 rondele de ananas de ½ cm-grosime, taiate in jumatati
·       2 ardei grasi rosii, mari, taiati longitutinal in suvite
·       2 cepe rosii mari, taiate longitudinal sau rondele subtiri
·       1 ardei iute, tocat
·       2 Linguri ulei de masline
·       1 Lingura amestec de condimente Cajun
·       ½ cana Frunze de coriandru, tocate grosier
·       150g (¾ cana) orez brun, gatit conform instructiunilor de pe pachet
·       Felii de lime pentru servit

 

Preparare


·         1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se sprayaza tava mare a cuptorului cu sprai de ulei, sau se tapeteaza cu folie de aluminiu.

·         2. Se pun intr-un bol crevetii impreuna cu ananas, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei si amestecul de condimente Cajun. Se amesteca pentru a se uniformiza si amesteca aromele. Se distribuie in tava de compt pregatita.

·         3. Se gateste in cuptor timp de 12-15 minute, sau pana cand grevatii incep si-au schimbat culoarea si incep sa se rumeneasca. (Nu-i lasati prea mult, ca se intaresc si isi pierd mult din gust). Se presara cu frunze de coriandru si se servesc alaturi de o garnitura de orez si felii de lime.

NOTE:


1. Nu uitati, dupa ce ati curatat crevetii, sa ii crestai pe spate si sa scoateti vinisoara acea neagra. Face parte din sistemul digestiv al crevetelui, si de cele mai multe ori afecteaza gustul in mod neplacut.

2. Dupa ce ati curatat crevetii, lasati-i timp de 10 minute intr-un vas cu apa cu gheata in care ati dizolvat 3 linguri de zahar. Inainte de a-i pune la copt se scot din apa si se usuca cu prosoape de hartie.


No comments:

Post a Comment