Spanacul, capsunile, afinele si nucile sunt considerate
superalimente pentru ca ele contin o cantitate mare de antioxidanti, despre
care se crede ca au o contributie importanta in mentinerea sanatatii. Soursa: Better Homes and Gardens
Preparare: 25 minute
Durata totala: 25 minute
Numar de portii: 4 (fel principal)
Nutritie
Pentru o portie: cca 2 cani de salata si doua linguri de dressing.
Pe portie:
303 calorii; 13 g grasimi (din care 2 g grasimi
saturate; 5 g grasimi polinesaturate; 4 g grasimi mononesaturate); 63 mg
colesterol; 249 mg sodiu; 516 mg potassiu; 22 g carbohidrati (din care 3 g fibre
alimentare; 14 g zahar); 26 g proteine; 2770 IU vitamina A; 54 mg vitamina C; 1
mg vitamina B6; 89 mcg folati; 71 mg calciu; 3 mg fier;
Ingrediente
·
⅓ cana otet de zmeura
·
2 lnguri
frunze de menta tocate
·
2 linguri miere
·
1 lingura ulei de canola (sau ulei de masline
extrvirgin)
·
¼ lingurita sare
·
4 cani spanac tanar (baby-spanac)
·
2 cani (cca 300 g) piept de pui
gatit, tocat
·
2 cups capsuni proaspete, feliate
·
½ cana affine proaspete
·
¼ cana miez de nuca prajit, tocat
grosier
·
¼ cana (30 g) branza de capra,
sfaramata
·
½ lingurita piper negru proaspat rasnit
Preparare
·
1. Pentru
dressing, se amesteca intr-un borcan cu capac otetul cu menta, miere, ulei si
sare. Se infileteaza capacul si se amesteca bine.
·
2. Intr-un
castron pentru salata se amesteca frunzele de spanac cu piept de pui, capsuni,
affine, nuci si branza. Se imparte in patru farfurii, se stropeste cu dresing
si se asezoneaza cu piper.
No comments:
Post a Comment