Monday, 16 March 2020

SUPERSALATA NUTRIJUNIOR


Spanacul, capsunile, afinele si nucile sunt considerate superalimente pentru ca ele contin o cantitate mare de antioxidanti, despre care se crede ca au o contributie importanta in mentinerea sanatatii. Soursa: Better Homes and Gardens




Preparare: 25 minute
Durata totala: 25 minute
Numar de portii: 4 (fel principal)

 

Nutritie

Pentru o portie: cca 2 cani de salata si doua linguri de dressing.

Pe portie:

303 calorii; 13 g grasimi (din care 2 g grasimi saturate; 5 g grasimi polinesaturate; 4 g grasimi mononesaturate); 63 mg colesterol; 249 mg sodiu; 516 mg potassiu; 22 g carbohidrati (din care 3 g fibre alimentare; 14 g zahar); 26 g proteine; 2770 IU vitamina A; 54 mg vitamina C; 1 mg vitamina B6; 89 mcg folati; 71 mg calciu; 3 mg fier;

 Ingrediente



·       ⅓ cana otet de zmeura
·      2 lnguri frunze de menta tocate
·       2 linguri miere
·       1 lingura ulei de canola (sau ulei de masline extrvirgin)
·       ¼ lingurita sare
·       4 cani spanac tanar (baby-spanac)
·       2 cani (cca 300 g) piept de pui gatit, tocat
·       2 cups capsuni proaspete, feliate
·       ½ cana affine proaspete
·       ¼ cana miez de nuca prajit, tocat grosier
·       ¼ cana (30 g) branza de capra, sfaramata
·       ½ lingurita piper negru proaspat rasnit

Preparare


·         1. Pentru dressing, se amesteca intr-un borcan cu capac otetul cu menta, miere, ulei si sare. Se infileteaza capacul si se amesteca bine.
·         2. Intr-un castron pentru salata se amesteca frunzele de spanac cu piept de pui, capsuni, affine, nuci si branza. Se imparte in patru farfurii, se stropeste cu dresing si se asezoneaza cu piper.

No comments:

Post a Comment