Preparare: 25 minute
Durata totala: 1 ora si 15 minute
Numer de portii: 4 (pentru o masa usoara)
Nutritie
Pentru o portie: 1 tortillas
Pe portie:
385 Cal; 20 g grasimi (din care
3g grasimi saturate);18 g proteine ; 37 g carbohidrati; 5 g fibre
alimentare; 660 mg sodiu; 372 mg potasiu.
Ingrediente
·
400g
tofu simplu in saramura, scurs si taiat in felii de 6-8 mm.
·
¼ cana tahini
·
¼ cana
suc de portocale, plus 2 linguri
·
1 lingurita
suc de lime
·
1 lingurita
sos de soia cu continut redus de sare
·
1 lingurita ghimbir proaspat tocat
foarte marunt
·
1 catel de usturoi, tocat foarte
marunt
·
2 lingurite ulei de canola sau de
avocado (uleiul de masline extravirgin poate fi un bun inlocuitor)
·
¼ lingurita sare
·
8 frunxe mari de salata verde
·
1 cana morcov dat pe razatoare (sau
taiat fideliuta)
·
6
ridichi de marime medie, taiata in feliute subtiri
·
2 linguri ceapa perde feliata fin
·
4 tortilas
(cu spanac, daca se poate), sau din faina integral, incalzite la flacara
aragazului. (vezi nota pentru tortillas facute in casa)
·
2 linguri de seminte de
susan alb sau negru
Preparare
- 1. Se aseaza trei straturi de prosoape de hartie pe fundul unei tavi. Se pun deasupra feliile de tofu intr-un singur strat. Se acopera cu alte doua straturi de prosoape de hartie. Se aseaza deasupra un fund de bucatarie peste care se pune o gretate (de vreo 200-300 g). Se lasa tofu la presat pentru a se elimina cat mai mult din lichid. Se transfera feliile de tofu intr-o tava pentru copt de 35 x 25 cm.
- 2. Se amesteca intr-un castronel tahini, ¼ cana suc de portocale, suc de lime, sos de soia, ghimbir si usturoi.Se pine ¼ din mixture in frigider, pentru a o folosi ca dressing. Se adauga in bol restul de doua linguri de suc de portocale. Se toarna uniform marinada peste feliile de tofu. Se itorc feliile de tofu pentru a se acoperi cu marinada pe ambele fete. Se acopera si se lasa la marinat in frigiter, pentru 30 minute, intorcandu-le o data sau de doua ori.
·
3. Se
indeparteaza marinada care nu a fost absorbita. Se incinge 1 lingura de ulei
intr-o tigaie antiaderenta, mare. Se sareaza feliile de tofu si se gatesc in
doua transe (sau mai multe, in functie de marimea tigaii) timp de 5 minute pe o
parte si 4-6 minute pe cealalta parte pana cind incep sa se rumeneasca. Se
transferape o farfurie pe masura ce sunt facute si se pastreaza la cald.
·
4. Se trec
tortillas prin flacara aragazului pentru a se incalzi. Se aranjeaza pe fiecare
tortillas cate 2 frunze de salata si cate un sfert din cantitatea de morcov, ridichi
si ceapa verde. Se aseaza deasupra cate un sfert din feliile de tofu si se
stropeste cu dressingul pastrat le frigider. Se presara cu seminte de susan
prajite si se ruleaza.
NOTE:
1. Daca vreti sa produceti
tortillas in casa, va propun reteta preluata de la Adrian Hadean:
No comments:
Post a Comment