Thursday 26 March 2020

TORTILLAS CU TOFU SI LEGUME DE PRIMAVARA

Aceste pachețele cu tofu crocant marinat intr-un amestec  aromat de tahini, gihimbir si soia sunt perfecte pentru a ne juca prin bucatarie alaturi de cei mici. Îi încântă și le strecoară pe furiș câteva vitamine și minerale din salată, morcov, lămâie fără să compromită plăcerea aerului de fast-food. Soursa: Diabetic Living Magazine, Spring 2020


Preparare: 25 minute
Durata totala: 1 ora si 15 minute
Numer de portii: 4 (pentru o masa usoara)

Nutritie

Pentru o portie: 1 tortillas

Pe portie:
385 Cal; 20 g grasimi (din care 3g grasimi saturate);18 g proteine ; 37 g carbohidrati; 5 g fibre alimentare; 660 mg sodiu; 372 mg potasiu.

Ingrediente


·       400g tofu simplu in saramura, scurs si taiat in felii de 6-8 mm.
·       ¼ cana tahini
·       ¼ cana suc de portocale, plus 2 linguri
·       1 lingurita suc de lime
·       1 lingurita sos de soia cu continut redus de sare
·       1 lingurita ghimbir proaspat tocat foarte marunt
·       1 catel de usturoi, tocat foarte marunt
·       2 lingurite ulei de canola sau de avocado (uleiul de masline extravirgin poate fi un bun inlocuitor)
·       ¼ lingurita sare
·       8 frunxe mari de salata verde
·       1 cana morcov dat pe razatoare (sau taiat fideliuta)
·       6 ridichi de marime medie, taiata in feliute subtiri
·       2 linguri ceapa perde feliata fin
·      4 tortilas (cu spanac, daca se poate), sau din faina integral, incalzite la flacara aragazului. (vezi nota pentru tortillas facute in casa)
·      2 linguri de seminte de susan alb sau negru

 


Preparare

  •          1. Se aseaza trei straturi de prosoape de hartie pe fundul unei tavi. Se pun deasupra feliile de tofu intr-un singur strat. Se acopera cu alte doua straturi de prosoape de hartie. Se aseaza deasupra un fund de bucatarie peste care se pune o gretate (de vreo 200-300 g). Se lasa tofu la presat pentru a se elimina cat mai mult din lichid. Se transfera feliile de tofu intr-o tava pentru copt de 35 x 25 cm. 
  •         2. Se amesteca intr-un castronel tahini, ¼ cana suc de portocale, suc de lime, sos de soia, ghimbir si usturoi.Se pine ¼ din mixture in frigider, pentru a o folosi ca dressing. Se adauga in bol restul de doua linguri de suc de portocale. Se toarna uniform marinada peste feliile de tofu. Se itorc feliile de tofu pentru a se acoperi cu marinada pe ambele fete. Se acopera si se lasa la marinat in frigiter, pentru 30 minute, intorcandu-le o data sau de doua ori.

·         3. Se indeparteaza marinada care nu a fost absorbita. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta, mare. Se sareaza feliile de tofu si se gatesc in doua transe (sau mai multe, in functie de marimea tigaii) timp de 5 minute pe o parte si 4-6 minute pe cealalta parte pana cind incep sa se rumeneasca. Se transferape o farfurie pe masura ce sunt facute si se pastreaza la cald.

·         4. Se trec tortillas prin flacara aragazului pentru a se incalzi. Se aranjeaza pe fiecare tortillas cate 2 frunze de salata si cate un sfert din cantitatea de morcov, ridichi si ceapa verde. Se aseaza deasupra cate un sfert din feliile de tofu si se stropeste cu dressingul pastrat le frigider. Se presara cu seminte de susan prajite si se ruleaza.

NOTE:

1.     Daca vreti sa produceti tortillas in casa, va propun reteta preluata de la Adrian Hadean:

No comments:

Post a Comment