Sparanghelul, numit
şi „hrana regilor”, este socotit de mulţi o delicatesă. Bucătării rafinate, în
special cea franceză, îl folosesc în multe preparate care pun în evidenţă
gustul său delicat. Este o sursa importanta de vitamina K (avand um rol importante
in metabolismul calciului si coagularea sangelui), vitamina C, potasiu si
inulina. Source: Diabetic Living
Preparare: 30 minute
Durata totala: 35 minute
Numar de portii: 4 (fel principal)
Nutritie
Pe portie:
319 cal; 9 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate); 20
g proteine; 43 g carbohidrati; 15 mg colesterol; 5 g fibre alimentare; 5g fier;
390 mg sodiu.
Ingrediente
·
180 g paste fettucine,
linguine sau tagliatele, daca se poate integrale
·
2 linguri
ulei de masline
·
½ cana shalote tocate (sau ceapa)
·
120 g ciuperci champignon brune
·
450 g (cca 32 fire) fire de
sparanghel, partea lemnoasa indepartata si taiate in bucati de 2.5 cm.
·
3 catei de usturoi, zdrobiti
·
2 linguri faina
·
1¼ cana de supa de legume
·
1 cana branza mozzarella rasa
·
¼ cana Frunze proaspete de busuioc,
tocate
Preparare
·
1. Se gatesc
pastele aldente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
·
2. Intre
timp, in tigaia mare, se incinge uleiul de masline la foc moderat. Se adauga
shalotele si se gatesc timp de 3-4 minute. Se adauga spranghelul si ciupercile
si se gateste in continuare timp de 4 minute. Se adauga usturoiul si se gateste
in continuare cca. 1 minut, sau pana cand sparanghelul incepe sa se inmoaie.
·
3. Se presara
faina peste amestecul de legume, si se continua sa se gateasca 1 minut,
amestecand continuu. Se adauga supa de legume fierbinte, se da in clocot, apoi
se reduce temperatura si se lasa sa fiarba incet timp de 3-4 minute, sau pana
cand sosul s-a ingrosat suficient...
·
4. Se scurg
pastele si se transfera in 4 farfurii. Se adauga sosul si se presara cu
mozzarela rasa si frunze de busuioc.
No comments:
Post a Comment