Saturday 14 March 2020

PASTE CU SPARANGHEL SI CIUPERCI


Sparanghelul, numit şi „hrana regilor”, este socotit de mulţi o delicatesă. Bucătării rafinate, în special cea franceză, îl folosesc în multe preparate care pun în evidenţă gustul său delicat. Este o sursa importanta de vitamina K (avand um rol importante in metabolismul calciului si coagularea sangelui), vitamina C, potasiu si inulina. Source: Diabetic Living





Preparare: 30 minute
Durata totala: 35 minute
Numar de portii: 4 (fel principal)

 

Nutritie

Pe portie:
319 cal; 9 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate); 20 g proteine; 43 g carbohidrati; 15 mg colesterol; 5 g fibre alimentare; 5g fier; 390 mg sodiu.

Ingrediente


·       180 g paste fettucine, linguine sau tagliatele, daca se poate integrale
·      2 linguri ulei de masline
·       ½ cana shalote tocate (sau ceapa)
·       120 g ciuperci champignon brune
·       450 g (cca 32 fire) fire de sparanghel, partea lemnoasa indepartata si taiate in bucati de 2.5 cm.
·       3 catei de usturoi, zdrobiti
·       2 linguri faina
·       1¼ cana de supa de legume
·       1 cana branza mozzarella rasa
·       ¼ cana Frunze proaspete de busuioc, tocate

Preparare


·         1. Se gatesc pastele aldente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
·         2. Intre timp, in tigaia mare, se incinge uleiul de masline la foc moderat. Se adauga shalotele si se gatesc timp de 3-4 minute. Se adauga spranghelul si ciupercile si se gateste in continuare timp de 4 minute. Se adauga usturoiul si se gateste in continuare cca. 1 minut, sau pana cand sparanghelul incepe sa se inmoaie.
·         3. Se presara faina peste amestecul de legume, si se continua sa se gateasca 1 minut, amestecand continuu. Se adauga supa de legume fierbinte, se da in clocot, apoi se reduce temperatura si se lasa sa fiarba incet timp de 3-4 minute, sau pana cand sosul s-a ingrosat suficient...
·         4. Se scurg pastele si se transfera in 4 farfurii. Se adauga sosul si se presara cu mozzarela rasa si frunze de busuioc.

No comments:

Post a Comment