Simti nevoia sa mai reduci din greutate, sau esti la limita si nu vrei mai pui pe tine (asta ti-ar putea da peste cap toata garderoba)? Incearca ideile de mai jos:
• Foloseste farfurii mai mici (de salata, sau de aperitiv). Incap mai putine alimente, dar par a fi mai multe.
• Porneste de jos. Incepe cu salate, legume sau alte alimente cu continut redus de calorii. Alimente cu continut ridicat de calorii care vor urma nu iti vor mai parea atat de attractive, odata foamea astamparata.
• Opteaza pentru preparatele care trebuiesc mestecate. Mananca fructele ca atare inloc de sucuri din frucye. Fibrele alimentare sunt satioase.
• Adauga supele in peniul zilnic. Foloseste cat mai multe legume pentru a le face mai puternice.
• Treci de la laptele integral la laptele degresat (1% grasime). La o cana de 250g ai mai putin cu 50 calorii.
• Renunta la consumul de bauturi carbogazoase. Un suc la jumatate de litru vine in plus cu 270 de calorii. (Intr-un an, dintr-o singura sticla pe zi, se aduna 98,550 calorii!)
• Da deoparte maionezele. Aromeaza cu mustar.
• Limiteaza consumul de alvohol. Un ape zi, sau si mai bine in weekend ar fi de ajuns. Alcoholul adduce cu sine si o gramajoara de calorii.
• Priveste (si admira) ceea ce mananci. Punet-ti mancarica pe farfurie. Mancatul din punga iti ascunde adevarata cantitate a ceea ce consumi.
• Mananca doar daca iti este foame.
• Manaca numai cat sa te saturi. Bucurate de senzatia de satietate fara sa te ghiftui.
Incepe chair de maine. Insa azi, este o Duminica minunata in care Toamna sade la o sueta cu Vara. Soarele te mangaie bland cu razele lui caldutze shi parca te imbie la inca o baie in mare. Asa ca lasa deoparte grijile si permite-ti o portie de
pasta carbonara
simple dar foarte gustoase. in italia in 90% din cazuri vei primi spaghete si rar fetucine sau rigatoni, insa incearca-le cu fetucine cu ou (barilla).
se fac cam asa:
se fac cam asa:
- pastele le pui in apa fiarta sarata cat scrie pe cutie.
- calesti in putin unt pancetta/kaizer/bacon traiata feliute mici. cu pancetta iese cel mai bine.
- dupa 4-5 minute pune 2 catei de usturoi striviti si mai lasa 2 minute dupa care pune pastele bine scurse de apa si amesteca-le bine in tigaie.
- cand sunt gata stinge focul si pune in tigaie 3 galbenusuri de ou batute bine cu 150 de grame de smanatana de gatit.
serveste-le cu parmezan proaspat ras pe deasupra si un pahar de vin alb sec sau un frizzante.
ok, recunosc, nu-i cel mai sanatos fel de mancare insa daca ai simtul realitatii si mananci cu moderatie, poti sa te bucuri de pastele astea din cand in cand.
Sa fii sanatos
No comments:
Post a Comment