Wednesday 7 September 2011

Incredibila Finlandia!!!


Nu incetez sa ma minunez zilnic de cate ceva. Dupa ce acum doua zile am uitat telefonul meu cu sistem Android pe ghidonul bicicletei in parcarea nepazita a unui supermarket din apropierea lui Pori, shi l-am gasit, dupa vre-o ora, asha cum l-am lasat, astazi mi s-a intamplat alta patanie. Ma intorceam pe seara de la pietzing shi ma pregateam sa traversez strada pe la trecerea de pietoni, semaforizata, din apropierea blocului in care locuiesc. Ashtept cuminte sa se dea de verde, cand din josul strazii apare o masina in graba mare, cu sirene, girofaruri shi lumini o suta. Nu shtiu exact daca era salvarea sau politzia, dar, desi era verde pentru mine am avut intentia sa o astept ca sa treaca. Shi ce sa vezi? Cu sirena si girofarul pornite, opreste la trecerea de pietoni ca sa-mi dea prioritate!!!!
Inca sunt “shocat” de aceasta intamplare, asha ca azi ma voi opri aici. Nu inainte insa sa va recomand pentru cina un preparat deosebit:


 

Fuduliile se fac cel mai bine la gratar dupa ce in prealabil le cureti de pielita, le tai in doua si le lasi jumatate de ora in apa rece cu otet. Pe gratar sunt gata in maxim 10-15 minute.  Le imprietenesti cu niste cartofi fierbinti cu unt, usturoi si niste hribi de padure trasi la tigaie. Merg cu un pahar bine racit de sauvignon blanc.

Ingrediente:  (pentru 2 persoane).
 timp de preparare: 45 de minute)

- 4 fudulii de porc
- 200g de hribi/funghi porcini
- 400g cartofi
- 3 catei de usturoi
- 100g unt
- sare, piper alb.

Preparare

- curata fuduliile de porc de pielita. taie-le in doua pe de-a lungul. lasa-le jumatate de ora in apa rece cu putin otet. pune gratarul la incins.
- taie cartofii in sferturi si pune-i la fiert intr-o oala. 
- taie hribii in sferturi si caleste-i la tigaie in putin unt. sareaza, pipereaza. cand hribii sunt aproape facuti, adauga si cateii de usturoi tocati cat mai marunt posibil(sau dati prin razatoare)
- dupa ce s-au fiert, scurge cartofii de apa si adauga in oala in care au fiert restul de unt si hribii din tigaie. pune capacul si amesteca energic prin invartirea oalei tinand insa si de capac.
- pune fuduliile pe grilul bine incins. sunt gata in maxim 15 minute. ca sa le verifici daca-s gata, cresteaza-le cu un cutit pana in mijloc. trebuie sa aiba o culoare uniforma din margine spre interior(sa nu fie roz in mijloc).

Sa fii sanatos.
 

No comments:

Post a Comment