Sunday, 11 September 2011

Ce ii pui in pachetel?


Un alt weekend s-a dus shi maine dis de dimineata ceasul, mobilul sau alte dracii vor suna iar. Te mai intinzi sub asternut intr-o incercare disperata de a mai fura zece minute din lumea viselor nevisate. Insa in cele din urma, te rostogolesti  spre filtrul de cafea shi incerci sa te pregatesti cum poti mai bine pentru noua zi. Dar ce te faci daca mai ai cumva si responsabilitatea pachet(zel)ului pentru ceilaltzi membri ai familiei?

Circula candva un banc: Intr-un birou situtat la unul din etajele superioare ale unei companii multinationale, lucrau un American, un Italian si un Blond. La vremea pranzului, Americanul isi desface pachetul, shi exclama plin de furie:
-         -  Fuck, Fuck, Fuck!!!. Iarasi hamburger cu cartofi prajiti!!! Daca si maine va fi la fel, voi parasi viatza asta mizerabila.
La randul sau, Iatlianul se enerveaza in stilul meridional shi soune:
-          - Porco dio!! ! Iarasi pizza!!! Daca si maine voi avea parte tot de pizza, voi incheia socotelile cu viatza asta de caine.
Vine shi randul Blondului, care gaseshte in pachet burrata, scoici si calamari in sos de vin, prosciutto melone si creveti in crusta cu sos de usturoi, alaturi de un termos cu sampanie piper heisieck brut bine frapata.  Indispus, declara la randul sau:
-          - Nu mai support!!! Daca si maine voi avea tot un pachet pregatit a la http://taifasuri.blogspot.com/ , ma voi retrage din aceasta viata abjecta.

A doua zi, in acelasi birou, aceeasi colegi. Ora pranzului.
Americanul deschide pachetul. Gaseste vesnicul hamburger cu cartofi prajiti, shi se arunca pe geam. Italianul, isi desface pachetul. Gaseste din nou vesnica pizza, shi se arunca shi el pe geam. Blondul, se uita in pachet, gaseste file de biban de mare cu sparanghel crocant si sos olandez, passatelli cu scoici si creveti in sos de vin, friptura de vita in pesmet cu salata de rucola si rosii cherry, coaste de miel cu cartofi gratinati, muguri de pin si pecorino, friptura de vita chianina cu reductie de aceto balsamico, salata de rucola si parmezan maturat. Iar ca desert fructe de padure in vin moscato si inghetata zabaione, piersica carmelizata cu inghetata, menta si scortisoara, budinca de cicolata gianduja cu sos redus de portocale si tiramisu servit in pahar. Satul de asa viata amara, isi urmeaza si el colegii prin geamul biroului.

La inmormantare, se intalnesc cele trei vaduve. Ex-sotiile Americanului shi Italianului, cu constiintele grele, boceau de mama focului: Daca am stiut, daca ne-ar fi spus, daca …, daca…, puteam evita o astfel de tragedie. Vaduva blondului insa nu avea nici o reactie. Usor curiioase, usor indignate, primele doua o intreaba pe cea de-a treia:
-          Dar pe tine nu te mustra constiinta chiar de loc? Ca doar shi al tau s-a prapadit tot din cauza pachetului. Oare nu puteai si tu sa gasesti o variant care sa-l satisfaca?
-          Pai, al meu isi punea singur pachetul!!!

Pentru a evita o situatie similara, prepara pachetul:
Ushor de consumat. Sub forma de sandwich delicios, rasucite in tortillas sau shaorma, inghesuite in buzunarul unei pitta grecesti, sau alaturi de o lipie romaneasca. Adauga covrigei proaspeti, branzeturi si hummus cu ardei gras.
Sa fie shi ceva de rontait. Legume crocante (ardei, telina, morcov, zucchini, broccoli), fructe proaspete (mandarine, mere, struguri, pere), produse de patisserie din faina integral (fursecuri, covrigei, popcorn), nuci, alone, fistic.
Surprinde prin spontaneitate si umor. Prajiturele haioase, un ravas, o bratara batuta in diamante, cheile de la un Ferari nou,
Aseaza produsele mai grele dedesupt. Impacheteaza cutiile cu suc, fructele, iaurtul, sticlele cu sampanie, whisky si vin in asa vel incat sa nu striveasca celelalte alimente
Fa in asha fel incat alimentele sa stea la rece pana in momentul servirii. Impacheteaza-le in ambalaje termoizolante. Adauga cuburi de gheata (execlente ulterior pentru a frapa sampania!!!)
Nu lasa ca pachetul sa se transforme in rutina. Arata ca iti pasa.  Vei avea numai de castigat.

Pentru un inceput de saptamana iti propun sa alaturi unui capucino spumos un

sandwich cu dovlecei, ardei rosu si camembert la gratar

 


ingrediente:

pentru 2 sandwich-uri. timp de preparare: 15 minute.
- 4 felii de paine
- un dovlecel
- un ardei gras rosu
- 150 gr de camembert(sau alta branza moale)
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 oua

preparare:

- pe un gratar (sau pe grilul) foarte incins pune dovleceii taiati felii de 3-4 mm grosime, impreuna cu ardeiul rosu taiat felii lungi;
- toaca cateii de usturoi si pune-i pe o farfurie intinsa. toarna peste ulei de masline si sareaza. cand sunt gata, scoate dovleceii si ardeiul si tavaleste-i bine prin farfuria cu ulei;
- intr-o tigaie fa 2 oua ochiuri moi;
- prajeste painea pe gratar. pune felii de branza camembert pe gratar timp de 4 secunde cat sa se inmoaie putin.
- stropeste feliile de paine prajita cu putin ulei din farfurie, aseaza branza, apoi, dovleceii si ardeiul. deasupra pune oul ochi apoi cealalta felie de paine. pofta buna


Sa fii sanatos.

No comments:

Post a Comment