Monday 1 May 2023

OKONOMIAKI – OMLETA JAPONEZA CU LEGUME

 Okonomiaki este la origine un fel de pancake dulce, consumat in Japonia secolului 16 in timpul ceremoniilor budiste. Intre timp, preparatul a fost preluat in alimentatia curenta, reteta originala suferind influente ale bucatariilor locale. Dupa al doilea razboi mondial acest preparat a deveinit extrem de popular pentru cu se putea consuma fara orez, care devenise preá scump.

Este un preparat extrem de versatil, care poate fi preparat (la fel ca frittata italiana) cu orice aveti la indemana(carne, legume, fructe de mare). Pentru azi am ales versiunea vegetala cu varza, zuchini si morcov, la care am adaugat cate un ou ochi de persoana. Si am mai facut ceva: am inlocuit faina de grau cu faina de orez, care este gluten free 😊.



Preparare: 45 minutes / Timp total: 45 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 275 kcal, 6 g proteine, 21 g grasimi (3 g grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 3 g fibre, 434 mg sodiu

Ingrediente

 ¼ cana de maioneza (Hellmann's Light Sos De Maioneza)

 1 lingurita de Sriracha (Tabasco Sos Sriracha)

 ¼ de lingurita de ulei de susan (Alnatura ECO Ulei de susan virgin

 2 cani de varza alba, tocata (Varza alba tocata)

 2 cani de zucchini rasi (Dovlecei verzi Zucchini)

 1 cana de morcov ras (Morcovi ( bucata ))

 4 cepe verzi, taiate pe diagonala in bucati de cca 1 cm, partea able si cea verde separate (Ceapa verde Romania legatura)

 ¼ cana de faina de orez (Bauckhof ECO Faina de orez fara gluten)

 ½ sare (de preferina sare Maldon, Guerande sau sarea neiodata de la Sanovita) (Delhaize | Sare de mare de Guerande 500g)

 2 oua mari + 4 pentru ochiuri (Oua de tara ECO 10 oua cod 0 categoria A)

 2 linguri de ulei vegetal (Ulei din samburi de struguri Costa d´Oro, 1l)

 2 lingurite de seminte de susan, prajite (Jasmin Susan)

Instructiuni

1. Se amesteca intr-um bol maioneza, cu sosul sriracha si uleiul de susan. Se une deoparte.

2. intr-un castron mai mare, se amesteca varza tocata cu dovlecelul si morcovii rasi si partea alba de la ceapa. Se presara faina de orez  si sarea si se amesteca. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de legume. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie uniforma.

3. Se incinge la foc mediu-mare uleiul vegetal intr-o tigaie antiaderente. Se transfera mixture de vegetale in tigaie, si se niveleaza cu o spatula. Se prajeste timp de 6-9 minute, sau pana cand s-a format la partea de jos o crusta rumenita. (Daca este nevoie, se reduce din temperature pentru a nu se arde). Se intoarce preparatul in tigaie si se continua sa se gateasca inca 3 – 4 minute, sau pana cand preparatul s-a rumenit si vegetalele s-au fragezit.

4. Se transfera okonomiyaki pe un fund, si stropeste cu sosul de maioneza si se presara cu partea verde de la ceapa toccata si seminte de susan. Optional se pot adauga oua ochi.


No comments:

Post a Comment