Zilele astea am dat peste o reteta cu o poveste faina si un gust pe masura. Este voba despre LEGÉNYFOGÓ RAGULEVES (Ciorba de porc ungureasca – pentru agatat flacaii 😊)
Cum insa nu pare a fi potrivita unei diete hipocalorice, am ajustat-o “pi
colo, pi colo” si a iesit reteta cea ce urmaza.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 1 ora / Portii: 6
Nutritie
PE PORTIE: 308
kcal, 22 g proteine, 10 g grasimi (2 g grasimi saturate), 29 g carbohidrati, 6
g fibre, 456 mg sodiu
Ingrediente
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica, taiata paysane (vezi sfaturi)
2 morcovi carrots,
taiati paysane
2 tulpini de tellina, taiate paysane
250g ciuperci brune, taiate paysane
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de
faina
875 ml (3.1/2 cani) apa, fierbinte.
625 ml (2.1/2 cani) de supa de baza
(stock) de pui, fierbinte
160 g (3/4 cana) orez salbatec
120 g fasole verde, taiata in mucati
de 3 cm lungime
280 g (2.1/2 cups) carne gatita de
curcan sau de pui (vezi sfaturi)
500 ml (2 cani) de lapte (degresat)
1 lingura de suc de lamaie proaspat
stors
2 lingurite de frunze proaspete de
cimbru (sau ½ de lingurita de cimbru uscat).
Instructiuni
1. Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga
ceapa, morcovii, telinha, ciupoercile, si piperul. Se gateste, amestecand ocazional,
timp de 6 minute sal pana cand legumele s-au inmuiat si ciupercule incep sa isi
lase licidul.
2. Se presara legumele cu faina. Se gateste,
amestecand, timp de 1 minut sau pana cand legumele sunt bene acoperite cu faina
si incep sa se rumeneasca. As adauga apa si supa de pui. Se gateste timp de 1
minut, racaind cu o spatula pe fundul vasului pentru a desprendetote resturile
caramelizate prinse de oala.
3. Se adauga orezul si se da in clocot. Se acopera si se reduce focul la
mediu-mic, cat sa obtinem o fierbere molcoma (mijotare). Se mijoteaza,
acoperit, timp de 40 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fasolea
verde si se gateste inca 10 minute, sau pana cand fasolea sa inmuiat iar orezul
este fraged.
4. Se ia de pe foc si se adauga curcanul, sucul de lamaie si cimbrul se
amesteca pentru a se uniformiza temperatura si pentru a se raci suficient cat
sa ne se branzeasca laptele. Se adauga laptele treptat, amestecand
continuu pentru a se incorpora.
Sfaturi:
Paysanne
(taietura taraneasca) –
consta in taierea legumelor de aproximativ 1-2 cm, in diferite forme, rondele,
cuburi (se foloseste la ciorbe).
Carnea trebuie să fie rumenă (prajita, gatita pe gratar
sau in cuptor) , nu înăbușită, albită sau fiartă.
No comments:
Post a Comment