O rețetă mediteraneană, foarte cunoscută, de murături asortate, puțin picante, perfecte pentru a fi servite, așa cum sunt, direct din borcan alături de feluri principale, sandwich-uri sau aperitive.
Preparare: 30 minutes / Timp total: 5 ore (include 4 ore timpul de
marinare) / Portii: 12 (1/2 cana pe portie)
Nutritie
PE PORTIE: 51
kcal, 1 g proteine, 0 g grasimi (0 g grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 2 g
fibre, 314 mg sodiu
Ingrediente
2 stiuleti de porumb, mare, curatati
de panuse (vezi sfaturi)
4 cani de morcovi veliati foarte subtire(folositi
o mandolina, sau robotul de bucatarie cu accesoriul pentru feliat)
2 cani de sfecla galbena cruda, curatata de coaja si taiate in cubulete
de marime medie (macedonie, 6/6 mm) (Sfecla galbena)
1 cana de ceapa verde, doar partea alba,
feliatasubtire
2 linguri de frunze de menta, tocate
8 ardei jalapeño feliati subtire
2 catei de usturoi, mari, feliati suntire
1⅓ cana de otet alb
1 cup de otet de cidru (Alnatura ECO Otet de cidru)
½ cana de apa
6 linguri de zahar
2 linguri de sare grunjoasa
2 linguri de pasta harissa (Al'fez
Pasta Harissa Rose)
Instructiuni
1. Se incinge gratarul.
2. Se coc stiuletii de porumb timp
de 6 – 10 minute, sau pana cand incep sa se carbonizeze.
3. Se desfac boabele de porump
de pe stiuleti. Se amesteca cu
morcovi, sfecla, ceapa, menta, jalapeño si usturoi intr-un borcan
termorezistent cu capacitatea de 1.8 litri, sau in cateva borcane mai mici.
4. Se amesteca intr-o cratita de marime medie
otetul alb, otedul de cidru, si apa. Se da in clocot. Se ia de pe foc si
se adauga zaharul, sarea si pasta de harissa, amestecand continuu pana zaharul
se dizolva complet. Se toarna cu mare grija lichidul fierminte peste legumele
din borcan. Se lasa timp de 30 de minute la temperature camerei, pentru a se
raci.
5. Se pune borcanul in frigider pentru minim 4 ore pentru marinare. Se
poate pastra in frigider pana la 5 zile.
No comments:
Post a Comment