Un preparat care se face repede si poate fi servit ca o garnitura sau ca un fel unic pentru o cina usoara.
Preparare: 15 minute + 20 minute racire / Timp pentru gatit: 30 minute /
Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 764
kcal, 5 g proteine, 5.9 g grasimi (0.8 g grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 7
g fibre, 65 mg sodiu
Ingrediente
85 g (1/3 cana) de orez brun (Alnatura ECO Orez basmati brun din
Himalaya)
350 g vanata, taiata in bucati mari
1 ceapa rosie, taiata in sferturi
1 ardei gras rosu, taiat in bucati mari
2 zucchini, taiati in bucati mari
1 lingura de ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi, zdrobiti cloves garlic,
crushed
Sucul de la o lamaie
2 lingurite de mustar integral (Mustar
integral eco 200g BIONA)
2 lingurite de otet balsamic
3 linguri de frunze de patrunjel tocate
Instructiuni
1. Se gateste orezul conform
instructionilor de pe ambalaj. Se transfera intr-un castrom mare si se lasa sa
se raceasca.
2. Intre timp se preincalzeste
cuptorul la 220°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru copt ,mare,
cu hartie de copt. Se pun bucatile
de vanata, ceapa ardei si dovlecel intr-un bol si se amesteca bine cu ulei de masline.
Se pun legumele in tava pentru copt si se dau la cuptor pentru 20 de minute,
sau pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga usturoiul si se amesteca. Se coc
inca 5 minute, sau pana cand legumele incep sa se rumeneasca.
3. Se adauga legumele coapte peste orez si se amesteca. Se fase o vinegreta
din suc de lamaie mustar si otet balsamic. Se adauga peste salata si se
amesteca. Se pune deoparte pentru 20 de minute pentru a se amesteca aromele. Se
incorporeaza frunzele de patrunjel si se duce la masa.
No comments:
Post a Comment