Sunday 28 May 2023

SALATA DE OREZ BRUN CU LEGUME LA CUPTOR

 Un preparat care se face repede si poate fi servit ca o garnitura sau ca un fel unic pentru o cina usoara.


Preparare: 15 minute + 20 minute racire / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 764 kcal, 5 g proteine, 5.9 g grasimi (0.8 g grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 7 g fibre, 65 mg sodiu

Ingrediente

 85 g (1/3 cana) de orez brun (Alnatura ECO Orez basmati brun din Himalaya)

 350 g vanata, taiata in bucati mari

 1 ceapa rosie, taiata  in sferturi

 1 ardei gras rosu, taiat in bucati mari

 2 zucchini, taiati in bucati mari

 1 lingura de ulei de masline extravirgin

 2 catei de usturoi, zdrobiti cloves garlic, crushed

 Sucul de la o lamaie

 2 lingurite de mustar integral (Mustar integral eco 200g BIONA)

 2 lingurite de otet balsamic

 3 linguri de frunze de patrunjel tocate

Instructiuni

1. Se gateste orezul conform instructionilor de pe ambalaj. Se transfera intr-un castrom mare si se lasa sa se raceasca.

2. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru copt ,mare, cu hartie de copt. Se pun bucatile de vanata, ceapa ardei si dovlecel intr-un bol si se amesteca bine cu ulei de masline. Se pun legumele in tava pentru copt si se dau la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga usturoiul si se amesteca. Se coc inca 5 minute, sau pana cand legumele incep sa se rumeneasca.

3. Se adauga legumele coapte peste orez si se amesteca. Se fase o vinegreta din suc de lamaie mustar si otet balsamic. Se adauga peste salata si se amesteca. Se pune deoparte pentru 20 de minute pentru a se amesteca aromele. Se incorporeaza frunzele de patrunjel si se duce la masa.


No comments:

Post a Comment