Cu un iz mediteranean, aceasta paella vegetariana surprinde prin complexitatea aromelor si va impresiona intraga famile.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 1 ora / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 473
kcal, 9.6 g proteine, 41.5 g grasimi (2.2 g grasimi saturate), 71.3 g
carbohidrati, 9.3 g fibre
Ingrediente
2 linguri de ulei de masline
2 cepe, foliate
subtire
1 ardei gras
rosu, feliat
1 ardei gras galben, feliat
1 zucchini (sau un dovlecel), taiat in jumatate pe lungime, curatat de
seminte si feliat
1 varf de lingurita de sare de mare
2 catei de usturoi, feliati subtire
1 lingura de crema de rosii uscate la soare (sau pasta de tomate) (La Macina Bio ECO Crema din rosii uscate)
300 g orez cu bob mare (Riso Scotti Orez cu bob mare)
850 ml supa de baza din legume (Alnatura
ECO Stock de legume)
100 g anghinare la gratar (Agrimperiale ECO Anghinare feliate, la
gratar)
75 g de masline de diferite soiuri, fara samburi
75 g rosii semi uscate (pomodori semi-secchi) (ROSII
SEMI USCATE PONTI 180G)
Piper negru proaspat macinat
o legatura mica de frunze de patrunjel, tocate
1 lamaie, desfacuta in segmente
Sos Tabasco (optional)
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 180 °C cu ventilare fortata (sau la 200 °C, fara
ventilator). Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu si se adauga ceapa,
ardeii , zucchini si un praf de sare. Se gatesc tinp de 10 minute, sau pana cand incep as se caramelizeze. Se
adauga usturoil si se gateste inca um minut. Se adauga pasta de rosii si orezul
si se amesteca, pana cand toate boabele de orez sunt acoperite.
2. Se adauga supa de legume, bucatile de anghibare si rosiile. Se
codimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca. Se pune cratita in
cuptorul incins se se gateste timp de 45 minute, say pana cand orezul este facut,
si a devenit usor crocant la suprafata.
3. Se presara cu frunze tocate de patrubjel
si se serveste cu segmente de lamiae si, optional, cu sos Tabasco.
Sfaturi
-
Pentru un gust mai apropiad de cel al preparatului
traditional, adaugati la pasul 1. Impreuna cu ceapa, cateva felii chorizo.
No comments:
Post a Comment