Wednesday 17 May 2023

BAVETA MICA (FLANK STEAK) CU SALATA DE ARDEI COPTI

 Baveta mica am mai gatit-o recent si, daca ati incercat reteta de BAVETA MICA MARINATA USCAT CU SALATA ROMANA, sper ca nu va dezamagit. De data asta o gatim alaturi de un mix de ardei iuti si ardei baby. Desi in reteta preparatul este gatit in cuptor, sub broiler el poate fi gatit si la grataurul cu carbuni. Doar aveti grija sa folositi un cos pentru gratar pentru a nu pierde ardeii in jar.


Preparare: 20 minutes + 10 minute / Timp total: 30 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 263 kcal, 25 g proteine, 13 g grasimi (4 g grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 3 g fibre, 441 mg sodiu

Ingrediente

 1 lingurita de zahar brun

 2 lingurite de piper negru macinat

 ¾ lingurita de sare

 500 g de baveta mica (Sutcha Flank steak North America)

 500 g de mix de ardedi iute verde si baby ardey (in functie de cat de picant va place)

 1 lingura + 1 lingurita de ulei de susan

 1 lingurita de oted de orez

 1 ceapa verde

Instructiuni

1. Poziționați grătarul în treimea superioară a cuptorului; preîncălziți broilerul la mare. Tapetați cu folie de aluminiu o tavă pentru copt, joasa.  

2. Amestecați zahărul brun, piperul și 3/4 linguriță de sare într-un castron mic. Uscați carnea cu servete de hartie, apoi frecați-o cu amestecul de zahăr brun pe ambele părți. Se aseaza pe tava pregatita.

3. Se amestecă intr-um castron suficiente de mare, ardeii cu 1 lingură de ulei.  Împrăștiați ardeii în tava, jurul carnii.

4. Se introduce tava sub boiler si se gateste, intorcand carnea și amestecând ardeii o dată, timp de 10 15 minute sau până când un termometru culinar  introdus în partea cea mai groasă a carnii înregistrează 63 °C pentru medium rare și ardeii sunt fragezi.

5. Între timp, amestecați oțetul, ceapa verde și restul de 1 linguriță de ulei și un praf de sare în castronul mare.

6. Transferați carnea pe un fund din lemn și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute. Adăugați ardeii și sucul acumulat de la friptură în castronul cu vinegreta și amestecați. Tăiați friptura perpendicular pe fibra si serviti-o alaturi de salata de ardei.


No comments:

Post a Comment