Baveta mica am mai gatit-o recent si, daca ati incercat reteta de BAVETA MICA MARINATA USCAT CU SALATA ROMANA, sper ca nu va dezamagit. De data asta o gatim alaturi de un mix de ardei iuti si ardei baby. Desi in reteta preparatul este gatit in cuptor, sub broiler el poate fi gatit si la grataurul cu carbuni. Doar aveti grija sa folositi un cos pentru gratar pentru a nu pierde ardeii in jar.
Preparare: 20 minutes + 10
minute / Timp total: 30 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 263 kcal, 25 g proteine, 13 g grasimi (4 g
grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 3 g fibre, 441 mg sodiu
Ingrediente
1 lingurita
de zahar brun
2 lingurite
de piper negru macinat
¾ lingurita
de sare
500 g de baveta mica (Sutcha
Flank steak North America)
500 g de mix de ardedi iute verde si baby
ardey (in functie de cat de picant va place)
1 lingura + 1 lingurita de ulei de susan
1 lingurita de oted de orez
1 ceapa verde
Instructiuni
1. Poziționați grătarul în
treimea superioară a cuptorului; preîncălziți broilerul la mare. Tapetați cu
folie de aluminiu o tavă pentru copt, joasa.
2. Amestecați zahărul brun,
piperul și 3/4 linguriță de sare într-un castron mic. Uscați carnea cu servete
de hartie, apoi frecați-o cu amestecul de zahăr brun pe ambele părți. Se aseaza
pe tava pregatita.
3. Se amestecă intr-um castron suficiente
de mare, ardeii cu 1 lingură de ulei. Împrăștiați ardeii în tava, jurul carnii.
4. Se introduce tava sub boiler
si se gateste, intorcand carnea și amestecând ardeii o dată, timp de 10 15 minute
sau până când un termometru culinar introdus în partea cea mai groasă a carnii
înregistrează 63 °C pentru medium rare și ardeii sunt fragezi.
5. Între timp, amestecați
oțetul, ceapa verde și restul de 1 linguriță de ulei și un praf de sare în
castronul mare.
6. Transferați carnea pe un fund
din lemn și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute. Adăugați ardeii și
sucul acumulat de la friptură în castronul cu vinegreta și amestecați. Tăiați
friptura perpendicular pe fibra si serviti-o alaturi de salata de ardei.
No comments:
Post a Comment