Wednesday 10 May 2023

POHA CU LEGUME

 Poha este un orez aplatizat specific bucatariei indiene. Este prefiert, deci necesita timp de gatire mai mic. Fiind un aliment bogat în nutrienți, reprezinta o opțiune mai bună decât cerealele, deoarece conține o mulțime de carbohidrați, proteine, fibre, vitamine și fier. Toți acești nutrienți nu numai că te ajută să slăbești, dar au și o serie de beneficii pentru sănătate.

Puha cu legume este un praparat extrem de verstil, putand fi consumat ca mic dejun, gustare sau garnitura pentru orice alt preparat de baza.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Ingrediente

 2 cani de poha (orez aplatizat) (TRS Pawa Poha Medium (Orez Aplatizat) 1kg)

 1/2 cana de ceapa, toccata fin

 1/4 cana de rosii, tocate marunt

 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt

 2 linguri de frunze de coriandru, tocate fin

 1/4 de lingurita de turmeric

 1 lingura de ulei vegetal

 1 praf de hing (asafoetida) (    LG Hing Powder (Asafoetida Pulbere) 50g)

 1 lingurita de semnite de mustar  (Schani Mustard Seeds Brown (Seminte de Mustar Maro) 100g)

 10 frunze de curry (Annam Curry Leaves (Frunze de Curry) 20g)

 1/4 cana de morcovi taiati brunoise (cumulete de 1 – 2 mm) si blanshcup carrots, brunoised and blansati (opariti)

 1/4 cana de boabe de mazare, blansate (oparite)

 1 lingura de suc de lamaie

 Frunze de xorindru pentru ornat

 Sare

Instructiuni

1. Se pune orezul intr-o site si se stropeste cu apa, astfel incat boabele de orez sa se hidrateze.

2. Se incinge uleiul la foc mediu-mic, se zdrobesc semintele de mustar si se adauga in uleiul incins.

3. Then se adauga asafoetida si frunzele de curry.

4. Se adauga ceapa si se prajeste pana cand se inmoaie.

5. Se adauga turericul, rosiile, ardeiul iute si sarea.

6. Se gateste timp de trei minute, amestecand continuu.

7. Se adauga orezul si se amesteca bine.

8. Se adauga masarea si morcovul.

9. Se ia de pe foc.

10. Se incorporeaza sucul de lamaie.

11. Se decoreaza cu frunze de coriandru si se serveste.


No comments:

Post a Comment