Aceste batoane sunt perfecte pentru a fi consumate in timpul drumetiilor, excursiilor cu cortul, sau oricand simti nevoia sa iti refaci rezerva de energie. Pot fi prepárate din orice combinatie de nuci si fructe deshidratate carora li se alatura in mod fericit fulgii de ovaz.
Nutritie
PE PORTIE: 80 kcal,
2 g proteine, 3 g grasimi (1 g grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 1 g fibre,
46 mg sodiu
Ingrediente
Spray de
ulei pentru gatit
¾ cana de
faina
½ cana de
zahar brun (ZAHAR
BRUT MUSCOVADO, 500GR, SOLARIS)
½ cana de
fulgi de ovaz instant (FULGI
DE OVAZ INSTANT 400G SOLARIS)
¼ cana de germeni de grau, prajiti (GERMENI DE
GRAU 300GR SOLARIS)
¼ cana de piure de mere (PIURE
DE MERE SI CAISE FARA ZAHAR, 360G, BAUCK HOF)
¼ cana de margarina sau unt, moale
¼ de lingurita de sare
½ cana de inlocuitor de oua (Inlocuitor
vegetal oua 150g - FITO FITT) (sal doua oua)
¼ cana de stafide
¼ cup de merisoare
deshidratate
¼ cana de seminte decojite de floarea soarelui
1 lingura de
coaja rasa de portocala
1 lingurita
de scortisoara macinata
Instructiuni
1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Se unge cu spray de uley o tava pentru copt cu dimensiunile de cca 32 x 24 cm.
2. Se amesteca intr-un bol mare,
faina cu fulgii de orez si cu zaharul. Se adauga germenii de grau, piureul de
mere, margarina si sarea si se nate cu un mizer electric, la viteza medie, pama
cand se obtine o compozitie omogena. Se incorporeaza inlocuitorul de oua (sal oule), stafidele, marisoarele,
semintele de floarea soarelui, coaja de portocala si scortisoara. Se intinde in tava pregatita si se
preseaza foarte bine cu dosul unei linguri.
3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, sau pana cand incepe
se se rumeneasca. Se scoate tava din cuptor si se aseaza pe un gratar din sarma
pana cand s-a racit complet (cca 2 ore). Se scoate din tava si se taie in 24 de
dreptunghiuri cu dimensiunile de 6 x 4 cm
No comments:
Post a Comment