Saturday, 27 May 2023

BATOANE ENERGIZANTE “CU DE TOATE”

 Aceste batoane sunt perfecte pentru a fi consumate in timpul drumetiilor, excursiilor cu cortul, sau oricand simti nevoia sa iti refaci rezerva de energie. Pot fi prepárate din orice combinatie de nuci si fructe deshidratate carora li se alatura in mod fericit fulgii de ovaz.


Nutritie

PE PORTIE: 80 kcal, 2 g proteine, 3 g grasimi (1 g grasimi saturate), 12 g carbohidrati, 1 g fibre, 46 mg sodiu

Ingrediente

 Spray de ulei pentru gatit

 ¾ cana de faina

 ½ cana de zahar brun (ZAHAR BRUT MUSCOVADO, 500GR, SOLARIS)

 ½ cana de fulgi de ovaz instant (FULGI DE OVAZ INSTANT 400G SOLARIS)

 ¼ cana de germeni de grau, prajiti (GERMENI DE GRAU 300GR SOLARIS)

 ¼ cana de piure de mere (PIURE DE MERE SI CAISE FARA ZAHAR, 360G, BAUCK HOF)

 ¼ cana de margarina sau unt, moale

 ¼ de lingurita de sare

 ½ cana de inlocuitor de oua (Inlocuitor vegetal oua 150g - FITO FITT) (sal doua oua)

 ¼ cana de stafide

 ¼ cup de merisoare deshidratate

 ¼ cana de seminte decojite de floarea soarelui

 1 lingura de coaja rasa de portocala

 1 lingurita de scortisoara macinata

Instructiuni

1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu spray de uley o tava pentru copt cu dimensiunile de cca 32 x 24 cm.

2. Se amesteca intr-un bol mare, faina cu fulgii de orez si cu zaharul. Se adauga germenii de grau, piureul de mere, margarina si sarea si se nate cu un mizer electric, la viteza medie, pama cand se obtine o compozitie omogena. Se incorporeaza inlocuitorul de oua (sal oule), stafidele, marisoarele, semintele de floarea soarelui, coaja de portocala si scortisoara. Se intinde in tava pregatita si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15 minute, sau pana cand incepe se se rumeneasca. Se scoate tava din cuptor si se aseaza pe un gratar din sarma pana cand s-a racit complet (cca 2 ore). Se scoate din tava si se taie in 24 de dreptunghiuri cu dimensiunile de 6 x 4 cm


No comments:

Post a Comment