Monday, 1 May 2023

SCOICI SAINT JACQUES CU SPARANGHEL, MOCOV SI SOS DE MASLINE VERZI

 Acest preparat necesita doar 20 de minute pentru gatit. Este perfect pentru o cina romantica, sau pentru un rasfat de weekend.



Preparare: 20 minutes / Timp total: 20 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 384 kcal, 18 g proteine, 22 g grasimi (6 g grasimi saturate), 24 g carbohidrati, 6 g fibre, 750 mg sodiu

Ingrediente

 2 linguri de ulei de masline

 230 g de scoici Saint Jacques unces dry sea scallops, tough side muscle removed

 un praf de piper macinat

 230 g de sparanghel, partea lemnuasa indepartata

 170 g de morcovi tineri taiati in jumatati pe lungime

 1 ceapa esalota de marime medie

 5 masline Castelvetrano, curatate de simburi si tocate grosier (sunt acele masline de un verde intens)

 1 lingura de capere, scurse de lichid si tocate

 1 catel de usturoi, zdrobit

 ¼ cana de vin alb sec

 1 lingura de unt

 frunze proaspete de patrunjel tocate, pentru ornat

Instructiuni

1. Se incinge la foc mediu-mare 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderente de marime medie. Se usuca scoicile cu servete de hartie si se presara cu piper. Se adauga scoicile in tigaie si se prajesc pe ambele vete, pana cand s-au patruns si s-au rumenit la suprafata. Se transfera pe o farfurie.

2. Se adauga in tigaie restul de ulei de masline (1 lingurita), impreuna cu sparanghelul si morcovii. Si se gatesc timp de 2-3 minute, amastecand frecvent, pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga ceapa esalota, maslinele, caperele si usturoiul si se gatesc pana cand incep sa se degaje aromele. Se adauga vinul si se gateste inca 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga untul.; se amesteca pana cand se topeste.

Se serveste ca garniture langa scoicile Saint Jacques. Se decoreaza optional cu frunze proaspete de patrunjel.

 


No comments:

Post a Comment