Acest preparat necesita doar 20 de minute pentru gatit. Este perfect pentru o cina romantica, sau pentru un rasfat de weekend.
Preparare: 20 minutes / Timp total: 20 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 384
kcal, 18 g proteine, 22 g grasimi (6 g grasimi saturate), 24 g carbohidrati, 6
g fibre, 750 mg sodiu
Ingrediente
2 linguri de
ulei de masline
230 g de
scoici Saint Jacques unces dry sea scallops, tough side muscle removed
un praf de piper macinat
230 g de sparanghel, partea lemnuasa
indepartata
170 g de morcovi tineri taiati in
jumatati pe lungime
1 ceapa esalota de marime medie
5 masline Castelvetrano,
curatate de simburi si tocate grosier (sunt acele masline de un verde intens)
1 lingura de capere, scurse de lichid si
tocate
1 catel de usturoi, zdrobit
¼ cana de vin alb sec
1 lingura de unt
frunze proaspete de patrunjel tocate, pentru
ornat
Instructiuni
1. Se incinge la foc mediu-mare
1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderente de marime medie. Se
usuca scoicile cu servete de hartie si se presara cu piper. Se adauga scoicile in
tigaie si se prajesc pe ambele vete, pana cand s-au patruns si s-au rumenit la
suprafata. Se transfera pe o farfurie.
2. Se adauga in tigaie restul de
ulei de masline (1 lingurita), impreuna cu sparanghelul si morcovii. Si se
gatesc timp de 2-3 minute, amastecand frecvent, pana cand incep sa se inmoaie.
Se adauga ceapa esalota, maslinele, caperele si usturoiul si se gatesc pana
cand incep sa se degaje aromele. Se adauga vinul si se gateste inca 1 minut. Se
ia de pe foc si se adauga untul.; se amesteca pana cand se topeste.
Se serveste ca garniture langa scoicile Saint Jacques. Se decoreaza optional cu frunze proaspete
de patrunjel.
No comments:
Post a Comment