Vremea de afara ma inspira tot spre preparate specifice sarbatorilor de iarna. Asa ca azi mi-am adus aminte ca “Ginger and Spice Makes Everything Nice”, si m-am gandit ca niste turta dulce ar merge bine alaturi de un vin fiert.
Preparare: 20 minutes + 1 ora macerare + racire peste noapte / Timp pentru
gatit: 2 ore si 15 minute / Portii: 30
Nutritie
PE PORTIE: 126
kcal, 2 g proteine, 3 g grasimi (1 g grasimi saturate), 20 g carbohidrati, 2 g
fibre, 64 mg sodiu
Ingrediente
600 g amestec de fructe deshidratate, tocate fin
2 mere verzi (Granny Smith), nedecojite,
curatate de cotor si date pe razatoarea mare (ECO Mere Granny Smith 4 bucati)
125 ml (1/2 cana)
de brandy, caldut
3 oua de circa 60 g, batute
90 g margarina light, topita
80 g (1/3 cana) sirop auriu de melasa (golden syrup) (Alnatura ECO Sirop auriu melasa)
160 g (1 cana) de faina integrals cu
autocrestere (vezi sfaturi)
40 g (1/4 cana) faina alba cu auto-crestere (vezi sfaturi)
1 lingura de ghimbir macinat (Alnatura ECO Ghimbir
2 lingurite de amestec de condimente englezesc (mixed spice) (vezi sfaturi)
80 g de simburi de migdale blnsati (Yutto Migdale California intregi decojite
Instructiuni
1. Amestecați intr-un castron suficiente de mare, fructele deshidratate,
marul si brandy. Se amesteca bine si se lasa la macerat timp de 1 ora.
2. Între timp, preîncălziți cuptorul la 140°C (cu ventilatie fortata).
Pulverizați cu spray de gătit o formă pătrată pentru copt cu baza de 18 cm.
Tapetați baza și părțile laterale cu un strat dublu de hârtie de copt, lasand
hârtia să depaseasca marginile formei cu aproximativ 3 cm. Reglați grătarul
cuptorului astfel încât partea de sus a formei să se așeze în centrul
cuptorului.
3. Adăugați peste mixtura de fructe ouale, margarina și siropul de melasa
si se amestecă până se combină bine. să la amestecul de fructe. Se amestecă
până se combină bine. Cerneți făinile, ghimbirul și condimentele amestecate în
amestecul de fructe, la sfarsit adaugand in bol ceea si ce a ramas in sita. Se
amestecă până se combină bine. Turnați amestecul în forma pregătită, folosind
dosul lingurii pentru a apăsa ferm. Neteziți suprafața și bateți tava pe blatul
mesei de de câteva ori pentru a ajuta amestecul să se aseze aseze in forma cat
mai compact. Decorati cu samburi de migdale, apăsandui ușor in compoziti din
forma.
4. Se coace la temperature mica timp de 2 ore. Se acopera cu folie de
aluminiu si se coace in continuare inca 15 minute, sau pana cand o scobitoare
infipta in centrul preparatului iese curata, iar centrul preparatului este ferm
la apasare. Se scoate din cuptor si se infasoara cu tot cu forma de copt in
doua prosoape de bucatarie pentru a mentine umititatea in timpul racirii. Se
lasa sa se raceasca peste noapte. Se scoate din forma cu ajutorul hartiei de
copt care excede marginile formei si se taie in 30 de bucati cu dimensiunile de
3 x 3.5 cm si se serveste.
Sfaturi
Desi faina cu
auto-crestere a inceput sa se gaseasca si in magazinele din Romania, no o ai
pereu la indemana atunci cand ai nevoie de ea. Din fericire, se poate “prepara”
in casa extrem de usor:
Se
amesteca:
-2 csni de
faina alba de grau
-1/8 lingurita
sare
-2 lingurite praf
de copt
-1 lingurita
bicarbonat de sodiu
Si gata
"minunea"!
http://3sisterscooking.blogspot.com/2009/04/faina-care-creste-singura.html
Amestec de condimente englezesc (Mixed Spice)
Pentru acest amestec de condimente
specific unui Craciun englezesc se amesteca :
·
1 lingurita de scortisoara, macinata
·
2 lingurite de enibahar, macinat
·
2 lingurite de nucsoara, macinata
·
1 lingurita de cuisoare, macinate
·
1 lingurita de ghimbir, macinat
·
1 lingurita de seminte de coriandru, macinate
·
3/4 de lingurita de mace, macinat
Se obtine cam 1/4 cana de Mixed
Spice.
No comments:
Post a Comment