Este o salata gustoasa, usoara si potrivita pentru o masa in aer liber. Este un preparat fara carne, care poate fi consumat de sine statator, sau sub foma de garnitura pentru orice fel de carne gatita la gratar, tigaie sau in cuptor.\
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 1 ora si 30 minute / Portii: 6
Ingrediente
1 kg de cartofi dulci de marime
mica
4 felii de paine cu masline
2 galbenusuri
de ou
Coaja rasa si sucul de la 3 limete
2 catei de usturoi, zdrobiti
1lingurita de crema de hrean (COLMANS SAUCE JAR HORSERADISH – 136 g)
1 cana de ulei vegetal
fulgi de sare de mare (Itineraire des Saveurs Fleur de sel de
Guerande
piper negru proaspat macinat
2 salate gem mici, taiate in sferturi (Little gem pachet doua salate)
1 ceapa rosie, feliata subtire
1/4 cana de Migdale afumate, tocate (Delhaize | Migdale afumate 250g)
100 g branza de capra, sfaramata
1/2cana de crengute de marar
Instructiuni
1. Preincalziti un gratar care are posibilitatea se fie acoperit. Daca nu
aveti unul, puteti folosi o cratita sau o oala mai mare pe post de capac. Se
aseaza cartofii pe un gratr deasupra unei tavi pentru copt si se coc acoperiti
timp de 1 ora si jumatate. Pot fi gatiti si in cuptor, la 160°C cu ventilatia
pornita, saau 180°C fara ventilatie). Se pun deoparte sa se raceasca. Se coc pe
gratar si feliile de paine, dupa care se taie in fasii.
2. Intre timp se amesteca intr-un bol galbenusurile cu coaja si sucul de
limeta, usturoi si hrean. Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand
continuu (ca pentru maioneza). Se asezoneaza cu sare si piper.
3. Se curate cartofii de coaja si se taie in felii groase. Se aseaza pe un
platou, impreuna cu frunzele de salata,
ceapa fasiile de paine si se presara cu Migdale tocate si branza. Se adauca
sosul de hrean si se presara cu frunze de marar.
No comments:
Post a Comment