Tuesday, 9 May 2023

SALATA DE CARTOF DULCE COPT

 Este o salata gustoasa, usoara si potrivita pentru o masa in aer liber. Este un preparat fara carne, care poate fi consumat de sine statator, sau sub foma de garnitura pentru orice fel de carne gatita la gratar, tigaie sau in cuptor.\


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 1 ora si 30 minute / Portii: 6


Ingrediente

 1 kg de cartofi dulci de marime mica

 4 felii de paine cu masline

 2 galbenusuri de ou

 Coaja rasa si sucul de la 3 limete

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 1lingurita de crema de hrean (COLMANS SAUCE JAR HORSERADISH – 136 g)

 1 cana de ulei vegetal

 fulgi de sare de mare (Itineraire des Saveurs Fleur de sel de Guerande

 piper negru proaspat macinat

 2 salate gem mici, taiate in sferturi (Little gem pachet doua salate)

 1 ceapa rosie, feliata subtire

 1/4 cana de Migdale afumate, tocate (Delhaize | Migdale afumate 250g)

 100 g branza de capra, sfaramata  

 1/2cana de crengute de marar

Instructiuni

1. Preincalziti un gratar care are posibilitatea se fie acoperit. Daca nu aveti unul, puteti folosi o cratita sau o oala mai mare pe post de capac. Se aseaza cartofii pe un gratr deasupra unei tavi pentru copt si se coc acoperiti timp de 1 ora si jumatate. Pot fi gatiti si in cuptor, la 160°C cu ventilatia pornita, saau 180°C fara ventilatie). Se pun deoparte sa se raceasca. Se coc pe gratar si feliile de paine, dupa care se taie in fasii.

2. Intre timp se amesteca intr-un bol galbenusurile cu coaja si sucul de limeta, usturoi si hrean. Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand continuu (ca pentru maioneza). Se asezoneaza cu sare si piper.

3. Se curate cartofii de coaja si se taie in felii groase. Se aseaza pe un platou, impreuna cu  frunzele de salata, ceapa fasiile de paine si se presara cu Migdale tocate si branza. Se adauca sosul de hrean si se presara cu frunze de marar.


No comments:

Post a Comment