Tuesday, 16 May 2023

FENICUL SI NECTARINA CU QUINOA NEAGRA, RUCOLA SI BRANZA DE CAPRA

 Feniculul crocant, nectarina dulce, rucola cu aroma sa puternic  piperata și mărarul parfumat, carora le se adauga branza gremoasa de capra fac din aceasta salata un show culinar.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 4


Nutritie

PE PORTIE: 246 kcal, 10 g proteine, 13.5 g grasimi (4.8 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 5 g fibre, 139 mg sodiu

Ingrediente

 60g black quinoa (Naturalia | Quinoa neagra ecologica 500g)

 1 medium fennel bulb (about 250g), cut into quarters

 2 large ripe nectarines, halved, stoned and sliced thinly

 5 or 6 dill sprigs, fronds roughly chopped

 50g watercress (MEGA | Salata Cosmopolitana 100g)

 1½ tablespoons extra virgin olive oil

 Juice of 1 lemon

 Freshly ground black pepper

 100g soft goat’s cheese

 1 teaspoon truffle honey (optional) (Miere naturală cu trufe negre 250gr)

Instructiuni

1. Se pune quinoa intr-un vas care este prevazut cu capac etans. Se acopera su cca 140 ml de apa si se da in clocot se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba molcom, la foc mic, timp de 15minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, tot acoperita pentr a permite continuarea procesului de gatire sub actiunea caldurii reziduale.

2. Se feliaza feniculul cat se poate de subtire, cu un robot de bucatarie sau o madolina. Se pun feliile de fenicul intr-un bol impreuna cu feliile de nectarina, frunzele de rucola, marar si quinoa racita.

3. Se amesteca cu un dressing facut din ulei de masline si suc de lamaie. Se presara din belsug cu piper negru macinat proaspat si se serveste presarata cu branza de capra sfaramata si, optional, cu putina miere cu trufe.


No comments:

Post a Comment