Feniculul crocant, nectarina dulce, rucola cu aroma sa puternic piperata și mărarul parfumat, carora le se adauga branza gremoasa de capra fac din aceasta salata un show culinar.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 246
kcal, 10 g proteine, 13.5 g grasimi (4.8 g grasimi saturate), 18 g
carbohidrati, 5 g fibre, 139 mg sodiu
Ingrediente
60g black quinoa (Naturalia | Quinoa neagra ecologica 500g)
1 medium fennel bulb (about 250g),
cut into quarters
2 large ripe
nectarines, halved, stoned and sliced thinly
5 or 6 dill sprigs, fronds roughly chopped
50g watercress (MEGA | Salata Cosmopolitana 100g)
1½ tablespoons extra virgin olive oil
Juice of 1 lemon
Freshly ground black pepper
100g soft goat’s cheese
1 teaspoon truffle honey (optional) (Miere
naturală cu trufe negre 250gr)
Instructiuni
1. Se pune quinoa intr-un vas
care este prevazut cu capac etans. Se acopera su cca 140 ml de apa si se da in
clocot se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba molcom, la foc mic, timp de
15minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, tot acoperita pentr a permite
continuarea procesului de gatire sub actiunea caldurii reziduale.
2. Se feliaza feniculul cat se
poate de subtire, cu un robot de bucatarie sau o madolina. Se pun feliile de
fenicul intr-un bol impreuna cu feliile de nectarina, frunzele de rucola, marar
si quinoa racita.
3. Se amesteca cu un dressing facut din ulei de masline si suc de lamaie. Se presara din belsug cu piper negru
macinat proaspat si se serveste presarata cu branza de capra sfaramata si,
optional, cu putina miere cu trufe.
No comments:
Post a Comment