Monday 8 May 2023

BAVETA MICA MARINATA USCAT CU SALATA ROMANA

 Baveta mica, cunoscuta si sub denumirea de “Flank Steak”, este un muschi foarte folosit al vitei, de aceea detine mai mult tesut conjunctiv, fibre musculare, o culoare rubinie si este mai dura decat antricotul sau pulpa. Taietura prezinta o carne densa cu textura fina si o marmorare excelenta care-i confera o suculenta grozava. Este putin cunoscuta in Romania dar una dintre cele mai apreciate fripturi in SUA. Este o alegere mai sanatoasa in comparatie cu alte piese de carne, deoarece are un continut mai mic de grasimi si un aport caloric mai scazut.


Preparare: 50 minute + 1 ore si 50 de minute marinare / Timp total: 2 ore si 45 de minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 467 kcal, 36 g proteine, 22 g grasimi (5 g grasimi saturate), 32 g carbohidrati, 9 g fibre, 538 mg sodiu

Baveta marinata

 ½ kg fleica de vita (Sutcha Flank steak North America)

 2 linguri de ulei de avocado sal un alt ulei vegetal (Nicholas Philby | Ulei de avocado pur 250ml)

 1 catel de usturoi, zdrobit

 1 lingura de chili macinat (Fuchs Chilli macinat)

 1 lingurita de pudra de cacao

 1 lingurita de chimion macinat

 ½ lingurita de scortisoara macinata

 ½ lingurita de piper negru macinat

 ¼ lingurita de sare

 

Dressing

 ¼ cana de coreandru proaspst, tocat marunt

 ¼ cana de iaurt grecesc

 2 linguri de maioneza

 1 lingurita de coaja de lime, rasa

 2 linguri de suc de lime

 1 catel de usturoi, zdrobit

 1 lingurita de miere de albine

 ⅛ lingurita de sare

 

Salata

 6 cani de salata romana, tocata grosier

 1 cana de boabe de porumb congelat, decongelate (sau din conserva)

 1 cutie (400 g) de fasole neagara prefiarta

 1 artei galben sau portocaliu, mare, feliat subtire

 ½ ceapa rosie, de marime medie, feliata subtire

 ¼ cana de branza feta, sfaramata

 ¼ cana de frunze de coriandru, tocate grosier

 2 linguri de semente de dovleac prajite.

 

Instructiuni

1. Incepem cu marinarea carnii: Se pune carnea intr-un castron ceramic. Se amesteca intr-un bol uleiul, cu usturoi, chili, cacao, chimion, piper, si ¼ lingurita de sare. Se unge carnea pe toata suprafata cu mixtura de chili, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, timp de 1 ½ - 2 ore.

2. Intre timp se prepara dressingul: Se amesteca coriandrul tocat fin cu iaurt, maioneza, coaja rasa si sucul de limeta, usturoi, miere si sare.

3. Se scoate carnea din frigider, si se lasa sa alunga la temperatura camerei. Intre timp se incinge gratarul. Se unge cu ulei si se frige carnea la intensitatea dorita. Pentru medium-rare sunt necesare 4 – 5 minute pe fiecare parte (sau 54 – 57 C° masurate cu un termometru pentru carne). Se transfera pe un fund de lemn, se acopera lejer cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de 4-5 minute inainte de a se felia.

4. Se amesteca intr-un castron frunzele de salata cu porumb, fasole neagra, ardei gras si ceapa, se adauga dresingul si se amesteca.

5. Se feliaza canrea in lungul fibrei. Se imparte salata in patru farfurii. Se aseaza deasupra felii de carne si se presara cu branza feta, frunze de coriandru si seminte de dovleac prajite.

Slice the steak thinly across the grain. Divide the salad among 4 plates, top with the steak, and sprinkle with feta, cilantro, and pepitas, if using.


 Sfturi


Un magazin on-line pentru produse din carne, la preturi rezonabile si informatii detaliate despre aceste produse este Romferm.ro


No comments:

Post a Comment