Baveta mica, cunoscuta si sub denumirea de “Flank Steak”, este un muschi foarte folosit al vitei, de aceea detine mai mult tesut conjunctiv, fibre musculare, o culoare rubinie si este mai dura decat antricotul sau pulpa. Taietura prezinta o carne densa cu textura fina si o marmorare excelenta care-i confera o suculenta grozava. Este putin cunoscuta in Romania dar una dintre cele mai apreciate fripturi in SUA. Este o alegere mai sanatoasa in comparatie cu alte piese de carne, deoarece are un continut mai mic de grasimi si un aport caloric mai scazut.
Preparare: 50 minute + 1 ore si 50 de minute marinare / Timp total: 2 ore
si 45 de minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 467
kcal, 36 g proteine, 22 g grasimi (5 g grasimi saturate), 32 g carbohidrati, 9
g fibre, 538 mg sodiu
Baveta marinata
½ kg fleica
de vita (Sutcha
Flank steak North America)
2 linguri de
ulei de avocado sal un alt ulei vegetal (Nicholas Philby | Ulei de avocado
pur 250ml)
1 catel de usturoi,
zdrobit
1 lingura de chili macinat (Fuchs
Chilli macinat)
1 lingurita de pudra de cacao
1 lingurita de chimion macinat
½ lingurita de scortisoara macinata
½ lingurita de piper negru macinat
¼ lingurita de sare
Dressing
¼ cana de coreandru
proaspst, tocat marunt
¼ cana de
iaurt grecesc
2 linguri de maioneza
1 lingurita de coaja de lime, rasa
2 linguri de suc de lime
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingurita de miere de albine
⅛ lingurita de sare
Salata
6 cani de salata romana, tocata grosier
1 cana de boabe de porumb congelat,
decongelate (sau din conserva)
1 cutie (400 g) de fasole neagara prefiarta
1 artei galben sau portocaliu, mare, feliat
subtire
½ ceapa rosie, de marime medie, feliata
subtire
¼ cana de branza feta, sfaramata
¼ cana de frunze de coriandru, tocate grosier
2 linguri de semente de dovleac prajite.
Instructiuni
1. Incepem cu marinarea carnii: Se pune carnea intr-un
castron ceramic. Se amesteca intr-un bol uleiul, cu usturoi, chili, cacao,
chimion, piper, si ¼ lingurita de sare. Se unge carnea pe toata suprafata cu
mixtura de chili, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, timp de 1 ½ -
2 ore.
2. Intre timp se prepara dressingul: Se amesteca
coriandrul tocat fin cu iaurt, maioneza, coaja rasa si sucul de limeta,
usturoi, miere si sare.
3. Se scoate carnea din frigider, si se lasa sa alunga
la temperatura camerei. Intre timp se incinge gratarul. Se
unge cu ulei si se frige carnea la intensitatea dorita. Pentru medium-rare sunt
necesare 4 – 5 minute pe fiecare parte (sau 54 – 57 C° masurate cu un termometru pentru carne). Se transfera
pe un fund de lemn, se acopera lejer cu folie de aluminiu si se lasa sa se
odihneasca timp de 4-5 minute inainte de a se felia.
4. Se amesteca intr-un castron frunzele de salata cu porumb, fasole
neagra, ardei gras si ceapa, se adauga dresingul si se amesteca.
5.
Se feliaza canrea in lungul fibrei. Se imparte salata in patru farfurii. Se
aseaza deasupra felii de carne si se presara cu branza feta, frunze de
coriandru si seminte de dovleac prajite.
Slice the steak thinly across the grain. Divide the salad among 4 plates, top with the steak, and sprinkle with feta, cilantro, and pepitas, if using.
Sfturi
Un magazin
on-line pentru produse din carne, la preturi rezonabile si informatii detaliate
despre aceste produse este Romferm.ro
No comments:
Post a Comment