Exista ceva in aceasat perioada a anului care ne indeamna la leneveala, careia unii ii spun in mod pompos “astenie de primavara”, si care face ca un brunch lung, bine gandit si frumos prezentat sa fie foarte apreciat. Asa ca ridicati cestile de cafea si salutati acest preparat care poate fi cu succes un brunch pentru un weekend lenes.
Pentru 6 portii.
Nutritie
PE PORTIE: 88
kcal, 7 g proteine, 4.7 g grasimi (2.7 g grasimi saturate), 3 g carbohidrati, 2
g fibre, 279 mg sodiu
Ingrediente
2 cani de inlocuitor pentru oua
(preparat conform instructiunilor de pe ambalaj) (Inlocuitor vegan pt oua-copt si gatit
(echivalentul a 32 oua) 102gr Veggs)
1 cana (320
ml) piure de telina (Edenia
Piure de telina)
1 cana de
lapte degresat
1 cutie (120 g) de ciuperci feliate, scurse de lichid (optional)
¼ cana de ceapa verde, feliata
1 lingurita de mustar pudra
½ lingurita de sare (optional)
¼ lingurita de piper negru
6 felii de paine, taiate in cuburi de 2.5 cm
4 carnati proaspeti, prajiti si
feliati subtire
Instructiuni
1. Se preincalseste cuptorul la
180 °C.
Se pulverizeaza cu spray de ulei o tava adanca, cu volumul de cca 1.8 litri si
se pune deoparte.
2. Se amesteca intr-un bol de
marime potrivita, inlocuitorul de ou cu piureul de tellina, lapte, ciuoerci,
ceapa verde, mustar sare si piper. Se amesteca bine.
3. Se pun cupurile de paine in
tava pregatita, se amesteca cu bucatile de carnati si se toarna deasupra
amestecul de oua.
4. Se gateste in cuptor timp de
35 – 40 minute, sau pana cand s-a facut. Se decoreaza dupa fantasia fiecaruia.
No comments:
Post a Comment