Thursday, 1 June 2023

BRUNCH STRATA

 Exista ceva in aceasat perioada a anului care ne indeamna la leneveala, careia unii ii spun in mod pompos “astenie de primavara”, si care face ca un brunch lung, bine gandit si frumos prezentat sa fie foarte apreciat. Asa ca ridicati cestile de cafea si salutati acest preparat care poate fi cu succes un brunch pentru un weekend lenes.


Pentru 6 portii.


Nutritie

PE PORTIE: 88 kcal, 7 g proteine, 4.7 g grasimi (2.7 g grasimi saturate), 3 g carbohidrati, 2 g fibre, 279 mg sodiu

Ingrediente

 2 cani de inlocuitor pentru oua (preparat conform instructiunilor de pe ambalaj) (Inlocuitor vegan pt oua-copt si gatit (echivalentul a 32 oua) 102gr Veggs)

 1 cana (320 ml) piure de telina (Edenia Piure de telina)

 1 cana de lapte degresat

 1 cutie (120 g) de ciuperci feliate, scurse de lichid (optional)

 ¼ cana de ceapa verde, feliata

 1 lingurita de mustar pudra

 ½ lingurita de sare (optional)

 ¼ lingurita de piper negru

 6 felii de paine, taiate in cuburi de 2.5 cm

 4 carnati proaspeti, prajiti  si feliati subtire

Instructiuni

1. Se preincalseste cuptorul la 180 °C. Se pulverizeaza cu spray de ulei o tava adanca, cu volumul de cca 1.8 litri si se pune deoparte.

2. Se amesteca intr-un bol de marime potrivita, inlocuitorul de ou cu piureul de tellina, lapte, ciuoerci, ceapa verde, mustar sare si piper. Se amesteca bine.

3. Se pun cupurile de paine in tava pregatita, se amesteca cu bucatile de carnati si se toarna deasupra amestecul de oua.

4. Se gateste in cuptor timp de 35 – 40 minute, sau pana cand s-a facut. Se decoreaza dupa fantasia fiecaruia.


No comments:

Post a Comment