Gazpacho este o supă făcută din ingrediente crude, care se servește rece. În verile foarte fierbinți, e chiar recomandat să se adauge în gazpacho, în momentul servirii, cuburi de gheață.
Preparare: 45 minutes + 4 ore
racire / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 6 (3/4 cana de supa + 2 linguri topping
de castravete + 1 lingura de dressing de iaurt)
Nutritie
PE PORTIE: 73 kcal, 3 g proteine, 0 g grasimi ( 0 grasimi
saturate), 16 g carbohidrati, 3 g fibre, 158 mg sodiu
Ingrediente
4 cani de amestec de rosii de diferite soiuri, curatate de
coaja si tocate
3⁄4 cana de miez de pepene rosu,
curatat de seminte si tocat
3⁄4 cana de ardei gras galben rosu si
portocaliu, tocat
1⁄2 cana de
ceapa toccata
1⁄2 cana de castravete tocat
2 catei de usturoi, zdrobiti
1⁄4 lingurita de sare
1⁄8 lingurita piper negru macinat
3 linguri de suc de lime
2 linguri de apa
Topping de castravete
2⁄3 cana de castravete tocat
1⁄2 de ceapa feliata foarte subtire
1⁄2 lingurita de sare de mare
1⁄2 cana de otet de vin alb
1⁄4 cana suc de lime
Dressing de iaurt
1⁄4 cana de iaurt gregesc
1 lingura de miere de albine
3 linguri de frunze de menta
Instructiuni
1. Se combina primele 8 ingrediente (legumele tocate, sarea si piperul
negru) intr-un castron mare. Se transfera jumatate din cantitate intr-un procesor
alimentar. Se adauga 3 linguri de suc de lime si 2 linguri de apa. Se
proceseaza pana se omogenizeaza. Se toarna peste amestecul de legume ramas in castron. Se amesteca. Se acopera si se lasa as stea
in frigider, 4 paian la 24 de ore.
2. Pentru topingul de castravete, se amesteca
intr-um castron mai mic castravetii, ceapa si sarea. Se amesteca si se lasa deoparte
timp de 30 de minute. Se transfera intr-o strecuratoare. Se clatesc cu apa si se scurg cat se poate de
bine. Se pun lgumele inapoi in castron si se adauga otetul si 1/4 de cana de
suc de lime. Se preseaza legumele ca sa stea acoperite de lichid si se pun in
frigider pentru 4 pana la 24 de ore, amestecandu-le odata sau de doua ori.
3. Inainte de servire, se amesteca intr-um castronel
iaurtul si mierea. Se scurg castravetii de lichid. Se serveste supa impreuna cu dressingul de
iaurt, topping de castravete si frunze de menta.
No comments:
Post a Comment