Sunday 18 June 2023

GAZPACHO – SUPA RECE PENTRU ZILE FIERBINTI

 Gazpacho este o supă făcută din ingrediente crude, care se servește rece. În verile foarte fierbinți, e chiar recomandat să se adauge în gazpacho, în momentul servirii, cuburi de gheață.



Preparare: 45 minutes + 4 ore racire / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 6 (3/4 cana de supa + 2 linguri topping de castravete + 1 lingura de dressing de iaurt)

Nutritie

PE PORTIE: 73 kcal, 3 g proteine, 0 g grasimi ( 0 grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 3 g fibre, 158 mg sodiu

Ingrediente

 4 cani de amestec de rosii de diferite soiuri, curatate de coaja si tocate

 3⁄4 cana de miez de pepene rosu, curatat de seminte si tocat

 3⁄4 cana de ardei gras galben rosu si portocaliu, tocat

 1⁄2 cana de ceapa toccata

 1⁄2 cana de castravete tocat

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 1⁄4 lingurita de sare

 1⁄8 lingurita piper negru macinat

 3 linguri de suc de lime

 2 linguri de apa 

Topping de castravete

 2⁄3 cana de castravete tocat

 1⁄2 de ceapa feliata foarte subtire

 1⁄2 lingurita de sare de mare

 1⁄2 cana de otet de vin alb

 1⁄4 cana suc de lime

Dressing de iaurt

 1⁄4 cana de iaurt gregesc

 1 lingura de miere de albine

 3 linguri de frunze de menta

 

Instructiuni

 

1. Se combina primele 8 ingrediente (legumele tocate, sarea si piperul negru) intr-un castron mare. Se transfera jumatate din cantitate intr-un procesor alimentar. Se adauga 3 linguri de suc de lime si 2 linguri de apa. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se toarna peste amestecul de legume ramas in castron. Se amesteca. Se acopera si se lasa as stea in frigider, 4 paian la 24 de ore.

2. Pentru topingul de castravete, se amesteca intr-um castron mai mic castravetii, ceapa si sarea. Se amesteca si se lasa deoparte timp de 30 de minute. Se transfera intr-o strecuratoare. Se clatesc cu apa si se scurg cat se poate de bine. Se pun lgumele inapoi in castron si se adauga otetul si 1/4 de cana de suc de lime. Se preseaza legumele ca sa stea acoperite de lichid si se pun in frigider pentru 4 pana la 24 de ore, amestecandu-le odata sau de doua ori.

3. Inainte de servire, se amesteca intr-um castronel iaurtul si mierea. Se scurg castravetii de lichid. Se serveste supa impreuna cu dressingul de iaurt, topping de castravete si frunze de menta.

No comments:

Post a Comment