Saturday 3 June 2023

BURGERI DE SOMON CU CASTRAVETI MARINATI SI SOS AIOLI CU ARDEI COPT

 Un burger fain si aromat, din ingrediente naturale, compus din chiftele de somon fragede si suculente, chifle (de casa, daca vreti) si un sos aioli in care am amestecat ardei copt.


Preparare: 45 minutes / Timp total: 45 minute / Portii: 4.

Nutritie

PE PORTIE: 449 kcal, 34 g proteine, 31 g grasimi (6 g grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 5 g fibre, 588 mg sodiu

Ingrediente

 3/4 cana de otet din vin alb

 1/4 cana de apa

 2 linguri de marar proaspat, tocat

 1 catel de usturoi zdrobit si

 1 catel de usturoi dat pe razatoare

 1/2 lingurita de sare

 1 castravete de gradina de marime medie

 1/2 cana de maioneza

 1/4 cana de ardei rosu copt, tocat marunt

 800 g de file de somon, fara piele, tocat marunt

 1 lingura de chives proaspat, tocat foarte marunt

 1 lingura de ulei de masline extra-virgin

 4 chifle din faina integrala pentru hamburger.

 1 cana de frunze de rucola

Instructiuni

0. Daca optati pentru chiflele facute in casa, ve recomand reteta de PAINICI MOI SI PUFOASE postata de Savori Urbane. Rezista 2-3 zile fara sa se usuce.

1. Pentru castravetii marinati, combinați intr-o cratita mica, oțetul, apa, 1 lingură mărar, usturoiul zdrobit și sarea. Se încălzește la foc mediu-mare până se dizolvă sarea, aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc. Feliați castraveții luncitutinal, cat se poate de subțire, folosind un o mandolina sau um curățător de legume. Se amestecă castravetele în saramură și se pune deoparte.

2. Pentru aioli, combinați maioneza, ardeii copti și usturoiul ras într-un castron mic și amestecați bine. Transferați 1/4 cană de aioli într-un castron mare și lăsați restul deoparte.

3. Amestecați somonul, arpagicul și restul de 1 lingură de mărar în aioli din castronul mare. Formați 4 chiftele de aproximativ 10 cm în diametru.

4. Încingeți uleiul la foc mediu-mare, într-o tigaie mare, antiaderență. Adăugați chiftelele și gătiți-le timp de 6- 8 minute, intorcandu-le o dată, până când devin aurii iar un termometru cu citire instantanee introdus în centru înregistrează 63 ° C.

5. Scurgeți castravetii. Incalziti intr-o tigaie putin unt. Tăiați chiflele în jumătate și puneți-le la prăjit în untul fierbinte cu tăietura în jos. Prăjiți până devin aurii și formează crustă. Puneți chiflele pe blatul de lucru sau farfurie. Ungeți jumătatea de jos a chiflei cu sos alioli. Puneți cateva frunze de rucola, apoi bugerul, urmat de sos aioli si castravete marinat. Acoperiți cu cealaltă jumătate de chiflă.

No comments:

Post a Comment