Ca un rasfat ocazional, acest desert este greu de invins. Reteta este foarte simpla, iar ingredientele sun la indemana oricui.
Preparare: 45 minutes + 4 ore racire / Timp pentru gatit: 0 minute / Pentru
28 de trfe, 1 pe portie, ca desert ocazional.
Nutritie
PE PORTIE: 73
kcal, 3 g proteine, 0 g grasimi ( 0 grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 3 g
fibre, 158 mg sodiu
Ingrediente
350 g ciocolata neagra
125 g crema de branza (Philadelphia)
Pentru stratul exterior:
1/2 de cana de nuca de cocos rasa
220 g ciocolata neagra, topita
1/8 lingurita de sare de mare
85 g
ciocolata alba, topita
1 lingura
de unt de arahide
2 linguri
de pudra de cacao
chili macinat
½ cana de migdale macinate
Instructiuni
1. Pentru reteta de baza, se amesteca intr-o craticioara, la foc mic, 350 g
ciocolata neagra maruntita si 125 g crema de branza pana se topeste (amestecul
va fi usor granulat). Se
ia tigaia de pe foc. Se amestecă 1 linguriță extract de vanilie. Se transfera
într-un castron. Se acopera cu folie de plastic si se pune in frigider pentru1-1.1/2
ore sau până când amestecul este suficient de ferm pentru a fi modelate. Se formeaza 28 de bile mici care se
tavalesc în acoperirile dorite (vezi mai jos). Se pastreaza in frigider,
intr-un container etans, până la 1 săptămână.
STRATURI DE ACOPERIRE
1. Nuca de cocos Roll In 1/2 cup shredded coconut until coated Se
tavalesc in ½ de cana de nuca de cocos rasa.
Nutritie pe
portie (1 trufa) : 96 kcal, 1 g proteine, 7.6 g grasimi (4.9 g grasimi
saturate), 6 g carbohidati, 0 g fibre, 21 mg sodiu
2. Ciocilata sis are de mare. Se acopera trufele cu un strat din 220 g
de ciocolata dopita. Se presara cu cateva granule de sare d mare.
Nutritie pe
portie (1 trufa) : 129 kcal, 2 g proteine, 9.9 g grasimi (6 g grasimi saturate),
9 g carbohidati, 0 g fibre, 173 mg sodiu
3. Unt de arahide. Se amesteca 85 g de ciocolata alba
topita cu 1 lingura de unt de arahide. Se orneasa trufele cu miztura de unt de
arahide.
Nutritie pe
portie (1 trufa) : 104 kcal, 2 g proteine, 7.7 g grasimi (4.6 g grasimi
saturate), 7 g carbohidati, 0 g fibre, 25 mg sodiu
4. Chili. Se tavalesc trufele in 2 linguri de cacao, pana
cand se acopra complet. Se presara cu cili macinat.
Nutritie pe
portie (1 trufa) : 87 kcal, 1 g proteine, 6.6 g grasimi (4 g grasimi saturate),
6 g carbohidati, 0 g fibre, 24 mg sodiu
5. Migdale Se tavalesc tufele in ½ cana de migdale prajite, tocate
fin.
Nutritie pe
portie (1 trufa) : 98 kcal, 2 g proteine, 7.7 g grasimi (4 g grasimi saturate),
6 g carbohidati, 0 g fibre, 21 mg sodiu
No comments:
Post a Comment