Acest preparat cu somon si quinoa, este generos in arome si necesita o manopera extrem de redusa. Daca nu se consuma totul la o masa, restul poate fi pastrat in frigider, intr-un recipient etans, pentru a doua zi. Sau pregatiti intreaga reteta in avans si impachetati-o in portii individuale pe care sa le aveti la indemana pentru mesele urmatoare.
Preparare: 30 minutes / Timp pentru
gatit: 45 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 484 kcal, 30 g proteine, 28 g grasimi (6 g
grasimi saturate), 28 g carbohidrati, 4 g fibre, 577 mg sodiu
Ingrediente
500 g fille de somon
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita
de piper nrgru macinat
250 g fasole fideluta (verde, galbena sau amestecata), curatata si
taiata in bucati de cca 3 cm lungime (Cosul cu
Fructe ECO Fasole verde Romania)
1.3/4 cani de apa
3/4 cana de quinoa (rosie, alba sau
tricolora), clatita
3 linguri de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite de frunze proaspete de organo,
tocate, (sal ½ de lingurita de oregano uscat) + suplimentar pentru ornat
1 rosie de marime medie, curatata de seminte si toccata
1/4 cana de branza feta, sfaramata
1/4 cana de masline Kalamata, fara sambure, taiate in jumatati sal feliate
Instructiuni
1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Tapetați o tavă mare de copt cu folie. Așezați somonul in tava și condimentati cu 1/8 linguriță sare si piper.
Coaceți somonul timp de 20 – 25 de minute, sau până când somonul nu mai este
opac în centru și se desface usor in lamele. Lăsați să se odihnească
timp de 5 minute, apoi tăiați somonul în bucăți mici (aruncați pielea).
2. Între timp, umpleti cu apa cam
3 cm din inaltimea unei oale prevazute cu un cos pentru gatit in abur (Sau,
daca aveti, folositi un steamer; daca nu aveti unul, se poate improviza). Adăugați
fasolea; acoperiți și gătiți până devine fraged-crocanta, aproximativ 5 minute.
Se clătește fasolea sub apă rece, se
scurge bine și se lasă deoparte. Combinați apa, quinoa și 1/8 linguriță. sare
în cratiță; aduce la fierbere. Reduceți focul la mic, acoperiți și fierbeți timp
de 15 până la 20 de minute, sau până când quinoa este gatita și cea mai mare
parte a lichidului a fost absorbită,. Se aereaza cu o furculita.
3. Se amestaca intr-um bol sucul de lamaie co ulei,
usturoi, garlic, orégano se restul de ¼ lingurita de sare.
4. Pentru a servi, împărțiți quinoa în 4 boluri.
Aranjați somonul, fasolea, roșiile, feta și măslinele peste quinoa. Se stropește cu dressing și se ornează cu
mai mult oregano proaspăt, dacă se dorește.
No comments:
Post a Comment