Friday 9 June 2023

SOMON SI QUINOA CU FASOLE VERDE, MASLINE SI FETA

 Acest preparat cu somon si quinoa, este generos in arome si necesita o manopera extrem de redusa. Daca nu se consuma totul la o masa, restul poate fi pastrat in frigider, intr-un recipient etans, pentru a doua zi. Sau pregatiti intreaga reteta in avans si impachetati-o in portii individuale pe care sa le aveti la indemana pentru mesele urmatoare.


Preparare: 30 minutes / Timp pentru gatit: 45 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 484 kcal, 30 g proteine, 28 g grasimi (6 g grasimi saturate), 28 g carbohidrati, 4 g fibre, 577 mg sodiu

Ingrediente

 500 g fille de somon

 1/2 lingurita de sare

 1/4 lingurita de piper nrgru macinat

 250 g fasole fideluta (verde, galbena sau amestecata), curatata si taiata in bucati de cca 3 cm lungime (Cosul cu Fructe ECO Fasole verde Romania)

 1.3/4 cani de apa

 3/4 cana de quinoa (rosie, alba sau tricolora), clatita

 3 linguri de suc de lamaie

 2 linguri de ulei de masline

 1 catel de usturoi, zdrobit

 2 lingurite de frunze proaspete de organo, tocate, (sal ½ de lingurita de oregano uscat) + suplimentar pentru ornat

 1 rosie de marime medie, curatata de seminte si toccata

 1/4 cana de branza feta, sfaramata

 1/4 cana de masline Kalamata, fara sambure, taiate in jumatati sal feliate

Instructiuni

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă mare de copt cu folie. Așezați somonul in tava și condimentati cu 1/8 linguriță sare si piper. Coaceți somonul timp de 20 – 25 de minute, sau până când somonul nu mai este opac în centru și se desface usor in lamele. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute, apoi tăiați somonul în bucăți mici (aruncați pielea).

2. Între timp, umpleti cu apa cam 3 cm din inaltimea unei oale prevazute cu un cos pentru gatit in abur (Sau, daca aveti, folositi un steamer; daca nu aveti unul, se poate improviza). Adăugați fasolea; acoperiți și gătiți până devine fraged-crocanta, aproximativ 5 minute. Se clătește fasolea sub apă rece, se scurge bine și se lasă deoparte. Combinați apa, quinoa și 1/8 linguriță. sare în cratiță; aduce la fierbere. Reduceți focul la mic, acoperiți și fierbeți timp de 15 până la 20 de minute, sau până când quinoa este gatita și cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită,. Se aereaza cu o furculita.

3. Se amestaca intr-um bol sucul de lamaie co ulei, usturoi, garlic, orégano se restul de ¼ lingurita de sare.

4. Pentru a servi, împărțiți quinoa în 4 boluri. Aranjați somonul, fasolea, roșiile, feta și măslinele peste quinoa. Se stropește cu dressing și se ornează cu mai mult oregano proaspăt, dacă se dorește.


No comments:

Post a Comment