Thursday, 15 June 2023

CHIPSURI DE ZUCCHINI CU CHILI SI LIME

 Pentru rontaielile dintre mese, dati cartofii pe zucchini si preparati aceste chipsuri hipocalorice si cu un continut extraordinar de mic de  grasimi si carbohidrati.


Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 2.1/2 ore / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 72 kcal, 2 g proteine, 4 g grasimi ( 0 grasimi saturate), 8 g carbohidrati, 2 g fibre, 319 mg sodiu

Ingrediente

 2 zucchini de marime medie, (app. 200 g fiecare)

 Spray de ulei pentru gatit

 2 lingurite de suc de lime

1/4 lingurita de praf de chili

 1/4 lingurita de sare 

Instructiuni

 1. Poziționați gratarul cuptorului in treimea inferioara. Preincalziti cuptorul la 110 °C. Tapetati cu hartie de 2 tavi pentru cuptor (tava mare a cuptorului - cea care nu are nevoie de gratar pentru a fi sustinuta, si o alta tava care sa incapa pe gratar).

2. Se feliaza zucchini in felii groase de 3 mm (o mandolina este ideala pentru asa ceva). Se aseaza feliile de zucchini in tavile pregatite, intr-un singur strat. (feliile nu trebuie sa se suprapuna). Se pulverizeaza cu spray de ulei sis uc de lime. Se presara cu chili si sare.

3. Se introduce tava cuptoruli in treimea superioara, iar cea de a doua tava se aseaza pe gratar. Se coc in cuptor timp de 1 ora, cu ventilatia fortata pornita, intorcand tavile dupa o jumatate de ora, pentru a compensa incalzirea neuniforma a cuptorului. Se intorc feeliile de zucchini si se continua sa se gateasac timp de 40 – 45 de minute, sau pana cand s-au rumenit si nu mai sunt umede. (Dupa prima ora verificati la fiecare 5 – 10 minute si indepartati feliile mai inchise la culoare, pe masura ce sunt facute.) Se transfera chipsurile pe un gratar si lasati-le sa se raceasca.

No comments:

Post a Comment