Pentru rontaielile dintre mese, dati cartofii pe zucchini si preparati aceste chipsuri hipocalorice si cu un continut extraordinar de mic de grasimi si carbohidrati.
Preparare: 20 minutes / Timp pentru gatit: 2.1/2 ore / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 72
kcal, 2 g proteine, 4 g grasimi ( 0 grasimi saturate), 8 g carbohidrati, 2 g
fibre, 319 mg sodiu
Ingrediente
2 zucchini de marime medie, (app. 200
g fiecare)
Spray de ulei pentru gatit
2 lingurite de suc de lime
1/4 lingurita de praf de chili
1/4 lingurita de sare
Instructiuni
2. Se feliaza zucchini in felii groase de 3 mm (o mandolina este ideala
pentru asa ceva). Se aseaza feliile de zucchini in tavile pregatite, intr-un
singur strat. (feliile nu
trebuie sa se suprapuna). Se pulverizeaza cu spray de ulei sis uc de lime. Se
presara cu chili si sare.
3. Se introduce tava cuptoruli in treimea superioara, iar cea de a doua tava se aseaza pe gratar. Se coc in cuptor timp de 1
ora, cu ventilatia fortata pornita, intorcand tavile dupa o jumatate de ora, pentru a compensa incalzirea
neuniforma a cuptorului. Se intorc feeliile de zucchini si se continua sa se
gateasac timp de 40 – 45 de minute, sau pana cand s-au rumenit si nu mai sunt
umede. (Dupa prima ora verificati la
fiecare 5 – 10 minute si indepartati feliile mai inchise la culoare, pe masura
ce sunt facute.) Se transfera chipsurile pe un gratar si lasati-le sa se
raceasca.
No comments:
Post a Comment