Sunday 11 June 2023

SALATA DE DOVLEAC COPT CU NAUT, BRANZA FETA SI RIDICHI MARINATE

 Aceasta salata satioasa si extrem de gustoasa, facuta din dovleac copt, naut, branza feta, ridichi marinate in otet si seminte de dovleac prajite, inglobeaza o cantitate mare de proteina vegetala.



Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 50 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 339 kcal, 17 g proteine, 13 g grasimi (3 g grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 10 g fibre, 285 mg sodiu

Ingrediente

 1 lingura de ulei de masline.

 1 lingura de pasta harissa (Al'fez Pasta Harissa Rose)

 900 g dovleac placintar (butternut pumpkin), nedecojit, taiat in bucati, semintele indepartate.

 Piper negru proaspat macinat

 2 cutii de 420 g de boabe de naut, scurse (Kitchin Naut)

 2 linguri de otet din vin de Xeres (sherry vinegar). Dcaa un gasiti, merge si otet de orez sau otet basamic)

 1 lingurita de zahar din trestie cu granulatie fina

 1 lingura de apa

 200 g de ridichi rosii, taiate in sferturi

 50 g de branza feta, sfaramata

 1 legatura mica de marar, tocat

 2 linguri de seminte de porumb, prajite.

 

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.

2. Combinați uleiul de măsline, pasta de harissa, dovleacul și piperul negru într-un bol. Puneti mixture de dovleac in tava si coaceti timp de 30 de minute. Adăugați năutul și amestecați. Coaceti încă 20 de minute.

3. Între timp, încălziți oțetul, zahărul și apa într-o craticioara. Aduceți la fiert la foc mediu. Se ia craticioara de pe foc și se adauga ridichile. Se amestecă și se pune deoparte, ca sa se marineze.

4.  Puneți dovleacul și năutul pe un platou de servire. Se amesteca cu cea mai mare parte din feta și mărar. Se împrăștie peste ridichlei marinate și lichidul de marinare. Presarati cu feta rămasă, mărar și semințe de dovleac.

No comments:

Post a Comment