Aceasta salata satioasa si extrem de gustoasa, facuta din dovleac copt, naut, branza feta, ridichi marinate in otet si seminte de dovleac prajite, inglobeaza o cantitate mare de proteina vegetala.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru
gatit: 50 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 339 kcal, 17 g proteine, 13 g grasimi (3 g
grasimi saturate), 31 g carbohidrati, 10 g fibre, 285 mg sodiu
Ingrediente
1 lingura de
ulei de masline.
1 lingura de
pasta harissa (Al'fez Pasta Harissa Rose)
900 g dovleac placintar (butternut pumpkin), nedecojit,
taiat in bucati, semintele indepartate.
Piper negru proaspat macinat
2 cutii
de 420 g de boabe de naut, scurse (Kitchin Naut)
2 linguri
de otet din vin de Xeres (sherry vinegar). Dcaa un gasiti, merge si otet de
orez sau otet basamic)
1 lingurita
de zahar din trestie cu granulatie fina
1 lingura de apa
200
g de ridichi rosii, taiate in sferturi
50 g
de branza feta, sfaramata
1 legatura mica de marar, tocat
2 linguri de seminte de porumb, prajite.
1. Preîncălziți cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Tapetați o tavă
mare cu hârtie de copt.
2. Combinați uleiul de măsline, pasta de harissa, dovleacul și piperul
negru într-un bol. Puneti mixture de dovleac in tava si coaceti timp de 30 de
minute. Adăugați năutul și amestecați. Coaceti încă 20 de minute.
3. Între timp, încălziți oțetul, zahărul și apa într-o craticioara. Aduceți
la fiert la foc mediu. Se ia craticioara de pe foc și se adauga ridichile. Se
amestecă și se pune deoparte, ca sa se marineze.
4. Puneți dovleacul și năutul pe un
platou de servire. Se amesteca cu cea mai mare parte din feta și mărar. Se
împrăștie peste ridichlei marinate și lichidul de marinare. Presarati cu feta
rămasă, mărar și semințe de dovleac.
No comments:
Post a Comment