Antipasti le spun italienii mărunțișurilor care se mănâncă înaintea mâncării adevărate, consistente, pline. Am pus aceste „pilule” de calmat foamea intr-un castron, alaturi de frunze de salata si cateva legume si am obtinut o cina satioasa, fara foc, fara fum. Este totodata a metoda eficienta de a goli frigiderul de resturile de mezeluri si legume ramase din timpul saptamanii.
Preparare: 30 minute / Timp pentru
gatit: 0 minute / Portii: 5 (~ 3 cani pe portie) (fel principal).
Nutritie
PE PORTIE: 324 kcal, 13 g proteine, 21 g grasimi ( 6 grasimi
saturate), 22 g carbohidrati, 7 g fibre, 581 mg sodiu
Ingrediente
1/4 cana de ulei de masline
extravirgin
3 linguri de otet din vin rosu
1/2 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita de piper negru, macinat
6 cani de salata creata (lollo bionda), sau salata batavia, sau frunze
de andive, rupte cu mana
2 cani de radicchio, frunzele rupte
1/2 kg de rosii cherry, taiate in jumatate
1 cutie de 400 g de naut, scurs de lichid si clatit
1/2 de castravete de gradina
1 cana de cup bulb de fenicul, tocat
3/4 de cana (~100 g) de branza mozzarelle, taiata in cuburi medii (6
mm) ¾ cup diced fresh mozzarella (4 ounces)
1/2 de cana de inimi de anghinare marinate (Inimi Bio de Anghinare Marinate in Ulei si
Verdeturi Bio Verde 200gr)
1/2 de cana ardei iute (ppperoncini)
feliat (Alnatura
ECO Ardei iuti Pepperoni)
1/2 de cana de ridichi, taiate
in jumatati si foliate suntire
1/2 de cana (60 g) de salam feliat, taiat in fasii
(Casa Modena Salam Milano feliat)
¼ cana de masline negre, fara sambure, feliate
Instructiuni
1. Intr-un castron sufficient de mare se bate cu un tel uleiul cu otet,
oregano si piper. Se adauga salata, radicchio, rossile, nautul, castravetele,
fenelul, mozzarella, anghinarea, pepperoncini, ridichile, salamul si maslinele.
Se amasteca usor pana cand toate ingredientele sunt acoperite cu vinegreta.
No comments:
Post a Comment