O adunatura de carne si legume, deloc intamplatoare, intr-o lipie. Gustul poate fi uimitor, daca stii sa la potrivesti. De data asta am folosit pui sau peste cu carnea alba, facute la gratar. Amestec egiptean de condimente (Dukkah). Avocado. Coriandru. Tortilla de porumb. Am mai avut nevoie de o tava pentru gratar pe care am gasit-o la CampingGrill.ro
Preparare: 15 minutes / Timp pentru
gatit: 30 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 430 kcal, 28 g proteine, 16.5 g grasimi ( 3.5
grasimi saturate), 38 g carbohidrati, 7 g fibre, 395 mg sodiu
Ingrediente
Spay de ulei de masline pentru gatit
½ de stiulete de porumb pentru
copt, panusele si matasea indepartate
½ de ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat
in sferturi
200 g fileuri
de peste alb, sau fileu de piept de pui
1 lingura amestec de condimente “Dukkah Lemon
& Herb” sau “Dukkah Nut & Spice”
½ de avocado small avocado, finely chopped
Sucul proaspat stors de la ½ de lamiae
1 lingurita de sos de peste
2 linguri de frunze proaspete de coriandru,
tocate grosier
1 lingurita de chilli tocat marunt (optional)
Piper negru proaspat macinat, dupa gust
4 lipii totila de porumb
1/2 cana de salate iceberg, toccata marunt
1 lime taiat in sferturi, pentru servire.
Maioneza cu usturoi (optional, pentru servire).
1/2 cana de samburi de migdale, prajiti
1/3 cana de fistic decojit
2 linguri de seminte de susan
1 lingura de seminte de chimion
1 lingura de semimte de coriandru
1/2 lingura de semente de fenicul
8 pastai de cardamom (semintele indepartate)
Amestec de condimente Dukkah Lemon
and Herb (pentru tacosul cu peste)
1/2 cana de simburi de migdale, prajiti
1/4 cana de seminte de susan
1/2 lingura de semimte de coriandru
1 lingura de sumac
1 lingura de coaja rasa uscata de lamie
1/2 lingurita de piper negru, macinat
1/2 lingurita de “Fleur de Sel de Guerande”
1/2 lingurita de sare cu aroma de usturoi
Maioneza cu usturoi (optional)
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de mustar de Dijion
1/4 de lingurita de sare
piper alb, dupa gust
200 ml ulei de masline
Instructiuni
2. Se pulverizeaza cu spray de ulei fileurile de paste sal pui. Se
acopera cu amestec de condiment Dukkah. Se pun pe gratar si se gatesc la foc mic pana cand sunt patrunse. Se iau de
pa gratar si se taie in fasii.
3. Se curata ardeiul de coaja, se toaca si se pune intr-un castron. Se
desprind boabele de porumb de pe stiulte cu ajutorul unui cuit, si se adauga in
castron. Se adauga avocao, sucul de lamaie, sosul de peste. Fronzele de coriandru
si, optional, ardeiul iute. Se asezoneaza cu piper si se amesteca.
4. Se aseaza lipiile de tortiilas pe o
suprafata curata. Se aseaza
deasupra lor frunzele de salata iceberg. Se distribuie mixtura de porumb si
fasiile de peste sau pui. Se stoarce deasupra suc de limeta. Se indoaie
marginile in interior si se servesc. Optional, se poata adauga maioneza cu usturoi (care ins nu este inclusa in formula nutritionala).
Amestec de condimente Dukkah Nut and Spice (pentru tacosul cu pui)
2.
2. Se
toaca samburii de migdale si fisticul. Se pun deoparte.
3.
Se
prajesc uscat restul de condimente, doar cat as inceapa as isi elibereze
aromele.
4.
Se
piseaza intr-un mojar.
5.
Se
amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcan cu capac etans.
1.
Se
prajesc uscat semintele de Susan, pana cand incep sa se rumeneasca. Se pun
deoparte.
2.
2. Se
toaca samburii de migdale. Se pun deoparte.
3.
Se
prajesc uscat semintele de coriandru, doar cat as inceapa as isi elibereze
aromele.
4.
Se
piseaza semintele de coriandru amesteca toate condimenetele intr-un mojar
5.
Se amesteca
toate ingredientele si pastreaza intr-un borcan cu capac etans.
No comments:
Post a Comment