Wednesday, 14 June 2023

TACOS DE PUI SAU PESTE CU AVOCADO

 O adunatura de carne si legume, deloc intamplatoare, intr-o lipie. Gustul poate fi uimitor, daca stii sa la potrivesti. De data asta am folosit pui sau peste cu carnea alba, facute la gratar. Amestec egiptean de condimente (Dukkah). Avocado. Coriandru. Tortilla de porumb. Am mai avut nevoie de o tava pentru gratar pe care am gasit-o la CampingGrill.ro



Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 430 kcal, 28 g proteine, 16.5 g grasimi ( 3.5 grasimi saturate), 38 g carbohidrati, 7 g fibre, 395 mg sodiu

Ingrediente

 Spay de ulei de masline pentru gatit

 ½ de stiulete de porumb pentru copt, panusele si matasea indepartate

 ½ de ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat in sferturi

 200 g fileuri de peste alb, sau fileu de piept de pui

 1 lingura amestec de condimente “Dukkah Lemon & Herb” sau “Dukkah Nut & Spice”

 ½ de avocado small avocado, finely chopped

 Sucul proaspat stors de la ½ de lamiae

 1 lingurita de sos de peste

 2 linguri de frunze proaspete de coriandru, tocate grosier

 1 lingurita de chilli tocat marunt (optional)

 Piper negru proaspat macinat, dupa gust

 4 lipii totila de porumb

 1/2 cana de salate iceberg, toccata marunt

 1 lime taiat in sferturi, pentru servire.

 Maioneza cu usturoi (optional, pentru servire).

 Amestec de condimente Dukkah Nut and Spice (pentru tacosul cu pui)

 1/2 cana de samburi de migdale, prajiti

 1/3 cana de fistic decojit

 2 linguri de seminte de susan

 1 lingura de seminte de chimion

 1 lingura de semimte de coriandru

 1/2 lingura de semente de fenicul

 8 pastai de cardamom (semintele indepartate)

Amestec de condimente Dukkah Lemon and Herb (pentru tacosul cu peste)

 1/2 cana de simburi de migdale, prajiti

 1/4 cana de seminte de susan

 1/2 lingura de semimte de coriandru

 1 lingura de sumac

 1 lingura de coaja rasa uscata de lamie

 1/2 lingurita de piper negru, macinat

 1/2 lingurita de “Fleur de Sel de Guerande”

 1/2 lingurita de sare cu aroma de usturoi 

Maioneza cu usturoi (optional)

  2 galbenusuri de ou

 coaja rasa de la o lamaie

 2 linguri de suc de lamaie

 2 linguri de mustar de Dijion

 1/4 de lingurita de sare

 piper alb, dupa gust

 200 ml ulei de masline 

Instructiuni

 1. Se incinge grataurul si tava pentru gratar. Se pulverizeaza porumbul si bucatile de ardei cu spray de ulei pentru gatit. Se infasoara porumbul in folie de aluminiu. Se pune pe gratar si se coace timp de 20 de minute, sal pana cand se inmoaie, intorcandu-l ocazional. Se pune deoparte. Intre timp se coace ardeiul, timp de 8 – 10 minute sal pana cand pielita este carbonizata, intorcandu-l frecvent. Se infasoara in folie de aluminiu si se pune deoparte.

2.  Se pulverizeaza cu spray de ulei fileurile de paste sal pui. Se acopera cu amestec de condiment Dukkah. Se pun pe gratar si se gatesc la foc mic pana cand sunt patrunse. Se iau de pa gratar si se taie in fasii.

3. Se curata ardeiul de coaja, se toaca si se pune intr-un castron. Se desprind boabele de porumb de pe stiulte cu ajutorul unui cuit, si se adauga in castron. Se adauga avocao, sucul de lamaie, sosul de peste. Fronzele de coriandru si, optional, ardeiul iute. Se asezoneaza cu piper si se amesteca.

4. Se aseaza lipiile de tortiilas pe o suprafata curata. Se aseaza deasupra lor frunzele de salata iceberg. Se distribuie mixtura de porumb si fasiile de peste sau pui. Se stoarce deasupra suc de limeta. Se indoaie marginile in interior si se servesc. Optional, se poata adauga maioneza cu usturoi (care ins nu este inclusa in formula nutritionala).

Amestec de condimente Dukkah Nut and Spice (pentru tacosul cu pui)

 1.       Se prajesc uscat semintele de Susan, pana cand incep sa se rumeneasca. Se pun deoparte.

2.       2. Se toaca samburii de migdale si fisticul. Se pun deoparte.

3.       Se prajesc uscat restul de condimente, doar cat as inceapa as isi elibereze aromele.

4.       Se piseaza intr-un mojar.

5.       Se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcan cu capac etans.

 Amestec de condimente Dukkah Lemon and Herb (pentru tacosul cu peste)

1.       Se prajesc uscat semintele de Susan, pana cand incep sa se rumeneasca. Se pun deoparte.

2.       2. Se toaca samburii de migdale. Se pun deoparte.

3.       Se prajesc uscat semintele de coriandru, doar cat as inceapa as isi elibereze aromele.

4.       Se piseaza semintele de coriandru amesteca toate condimenetele intr-un mojar

5.       Se amesteca toate ingredientele si pastreaza intr-un borcan cu capac etans.

 Maioneza cu usturoi (optional)

 Se pun intr-un bol cele doua galbenusuri impreuna cu coaja si sucul de lamaie, mustar, usturoiul zdrobit si putina sare si piper. Se bate cu un blender de mana pana se omogenizeaza. Se continua sa se amestece,  adaugand uleiul picatura cu picatura, pana cand tot uleiul a fost incorporat.  (nu se ridica blenderul de pe fundul vasului pana cand maioneza opaca nu incepe sa “inghita” para acestuia). Asezonati cu sare si piper dupa gust si adaugati suc de lamaie, daca considerati necesar. Daca vi se pare prea groasa adaugati putina apa. Se acopera si se pastreaza in frigider pana la 3 zile.

No comments:

Post a Comment