Monday 12 June 2023

FILEU DE PESTE CU FASOLE SI SPANAC

 Pentru o cina cu manopera mica, gatiti fileul fileu de peste sub broiler si serviti-l alaturi de o garnitura de fasole si spanac tanar.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 440 kcal, 47 g proteine, 13 g grasimi 4 g grasimi saturate), 22 g carbohidrati, 16 g fibre, 650 mg sodiu

Ingrediente

 1.1/2 lingurite de ulei de masline

 50 g carnat chorizo proaspat

 1 ceapa, tocata marunt

 250 g frunze tinere de spanac

 2 fileuri de peste cu carne alba (150g fiecare), fara piele

 Piper negru proaspat macinat

 1/2 lingurita de boia de ardei afumatata

 1 ardei iute rosu mic, curatat de seminte si feliat subtire

 o cutie de fasole alba cannellini (400 g), clata in apa rece si scursa

 sucul de la ½ de lamaie

 1 lingura de maioneza light

 

1. Puneti la fiert o oala cu apa (cca 1.5 litri) si incingeti gratarul la maxim. Tapetati cu folie de aluminiu o tava pentru copt.

2. Încinge 1 linguriță de ulei la foc mediu, într-o tigaie mare antiaderentă. Scoateti umpluture din chorizo si puneti-o in tigaie. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând des cu o spatulă pentru a zdrobi carnea, timp de aproximativ 5 minute sau până când este gătită si incepe sa se rumeneasca.

3. Între timp, puneți spanacul într-o strecurătoare, turnați încet peste apă clocotita pana se inmoaie, dup care puneti spanacul sub jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de gatire. Se stoarce excesul de apa si se pune deoparte.  Ungeti cu ulei folia din tava pregatita, si asezati pestele deasupra. Se condimenteaza cu piper si se presara peste boia. Stropiți cu uleiul rămas.

4. Adăugați ardeiul iute în tigaia cu cârnații și gătiți, amestecând, încă un minut. Adăugați fasolea, spanacul și sucul de lămâie. Se amestecă 2-3 minute sau până se încălzește uniform.

5. Puneți peștele sub grătar și gătiți timp de 5-8 minute sau până când peștele este patruns. Distribuiti amestecul de fasole in farfurii. Așezați cu grijă pestele deasupra și stropiti cu lichidul adunat in tava. Adaugati o lingura de maioneza si serviti.


No comments:

Post a Comment