Pentru o cina cu manopera mica, gatiti fileul fileu de peste sub broiler si serviti-l alaturi de o garnitura de fasole si spanac tanar.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 440 kcal, 47 g proteine, 13 g grasimi 4 g grasimi
saturate), 22 g carbohidrati, 16 g fibre, 650 mg sodiu
Ingrediente
1.1/2 lingurite
de ulei de masline
50 g carnat
chorizo proaspat
1 ceapa, tocata marunt
250 g frunze
tinere de spanac
2 fileuri de peste cu carne alba (150g fiecare), fara piele
Piper negru proaspat macinat
1/2 lingurita de boia de ardei afumatata
1 ardei iute rosu mic, curatat de seminte si feliat subtire
o cutie de fasole alba cannellini (400 g), clata in apa rece si scursa
sucul de la ½ de lamaie
1 lingura de maioneza light
1. Puneti la fiert o oala cu apa (cca 1.5 litri) si incingeti gratarul la maxim.
Tapetati cu folie de aluminiu o tava pentru copt.
2. Încinge 1 linguriță de ulei la foc mediu, într-o tigaie mare
antiaderentă. Scoateti umpluture din chorizo si puneti-o in tigaie. Adăugați
ceapa și gătiți, amestecând des cu o spatulă pentru a zdrobi carnea, timp de
aproximativ 5 minute sau până când este gătită si incepe sa se rumeneasca.
3. Între timp, puneți spanacul într-o strecurătoare, turnați încet peste
apă clocotita pana se inmoaie, dup care puneti spanacul sub jet de apa rece
pentru a intrerupe procesul de gatire. Se stoarce excesul de apa si se pune
deoparte. Ungeti cu ulei folia din tava
pregatita, si asezati pestele deasupra. Se condimenteaza cu piper si se presara
peste boia. Stropiți cu uleiul rămas.
4. Adăugați ardeiul iute în tigaia cu cârnații și gătiți, amestecând, încă
un minut. Adăugați fasolea, spanacul și sucul de lămâie. Se amestecă 2-3 minute
sau până se încălzește uniform.
5. Puneți peștele sub grătar și gătiți timp de 5-8 minute sau până când
peștele este patruns. Distribuiti amestecul de fasole in farfurii. Așezați cu
grijă pestele deasupra și stropiti cu lichidul adunat in tava. Adaugati
o lingura de maioneza si serviti.
No comments:
Post a Comment