Thursday 29 June 2023

PAINE PENTRU MICUL DEJUN CU ZUCCHINI SI CURMALE

 Un preparat din categoria “fruit bread” care se asorteaza cu simplitatea si bucuria unei dimineti de vara. Am simtit nevoia sa mai adaug ceva acestei retete: o crema tartinabila de branza cu aroma de vanilie.


Preparare: 15 minute + 15 min hidratare/ Timp pentru gatit: 30 minute + 30 min racire / Portii: 16 (1 fekie) (pentru micul dejun).

Nutritie

PE PORTIE: 124 kcal, 5 g proteine, 1 g grasimi ( 1 grasimi saturate), 24 g carbohidrati, 2 g fibre, 260 mg sodiu

Ingrediente

 1 cana de curmale, fara samburi, tocate

 1 cana de apa

 1 cana de faina de grau integrala

 1 cana de faina de grau de uz general

 2 linguri de zagar tos

 1 lingurita de praf de copt

 1/2 lingurita de bicarbonat alimentar

 1/2 lingurita de sare

 1/2 plus 1/8 lingurita de scortisoara macinata

 1/4 lingurita de cuisoare macinate

 2 oua  

 1 cana de zucchini ras, stors de lichid si uscat cu prosoape de hartie

 230 g crema de branza light

 1/4 cana de zahar pudra

1 lingura de extract de vanilie

 

Instructiuni 

1. Se incinge cuptorul la 175 °C. Se pulverizeaza cu spray de ulei o tava pentry chec de app. 20 x 10 cm.

2. Se pun curmalele si apa intr-o craticioara; se pune craticioara pe foc mediu-mare si se de in clocot. Se ia de pe foc si se lasa deoparte pentru 15 minute.

3. Se amesteca intr-un castron sufficient de mare cele doua tipuri de faina cu zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, 1/2 lingurita de scortisoara si 1/4  lingurita de cuisoare macinate. Intrun alt vas, se bat ouale; se adauga curmalele si zucchini. Se doarna mixture de oua peste cea de faina  si se amesteca pan acand toata faina s-a umezit. Se toarna in tava de chec.

4. Se coace timp de 30 – 35 minute, sau pana cand o scobitoare infipta cat mai aproape de centrul preparatului iese curata, fara aluat prins pe ea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar metalic.

5. Intre timp se prepara crema tarinabila de branza. Se bate crema de branza cu zaharul pudra, vanila, 1/8 de lingurita de scortidoara si un praf de cuisoare macunate. Se acopera si se tine la rece, pana in nomentul servirii.

6. Se taie painea in 16 felii si se servesc cu crema de branza.

No comments:

Post a Comment