Un preparat din categoria “fruit bread” care se asorteaza cu simplitatea si bucuria unei dimineti de vara. Am simtit nevoia sa mai adaug ceva acestei retete: o crema tartinabila de branza cu aroma de vanilie.
Preparare: 15 minute + 15 min hidratare/ Timp pentru gatit: 30 minute + 30
min racire / Portii: 16 (1 fekie) (pentru micul dejun).
Nutritie
PE PORTIE: 124 kcal, 5 g proteine, 1 g grasimi ( 1 grasimi
saturate), 24 g carbohidrati, 2 g fibre, 260 mg sodiu
Ingrediente
1 cana de
curmale, fara samburi, tocate
1 cana de
apa
1 cana de faina de grau integrala
1 cana de faina de grau de uz general
2 linguri de zagar tos
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat alimentar
1/2 lingurita de sare
1/2 plus 1/8 lingurita de scortisoara macinata
1/4 lingurita de cuisoare macinate
2 oua
1 cana de zucchini ras, stors de lichid si uscat cu prosoape de hartie
230 g crema de branza light
1/4 cana de zahar pudra
1 lingura de extract de vanilie
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 175 °C. Se pulverizeaza cu spray de ulei o tava pentry chec de app. 20 x 10 cm.
2. Se pun curmalele si apa intr-o craticioara; se pune craticioara pe foc
mediu-mare si se de in clocot. Se ia de pe foc si se lasa deoparte pentru 15
minute.
3. Se amesteca intr-un castron sufficient de mare cele doua tipuri de faina
cu zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, 1/2 lingurita de scortisoara si 1/4 lingurita de cuisoare macinate. Intrun alt
vas, se bat ouale; se adauga curmalele si zucchini. Se doarna mixture de oua peste cea de faina si se amesteca pan acand toata faina s-a
umezit. Se toarna in tava de chec.
4. Se coace timp de 30 – 35 minute,
sau pana cand o scobitoare infipta cat mai aproape de centrul preparatului iese
curata, fara aluat prins pe ea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
timp de 5 minute. Se scoate din tava
si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
5. Intre timp se prepara crema tarinabila de branza. Se bate crema de
branza cu zaharul pudra, vanila, 1/8 de lingurita de scortidoara si un praf de
cuisoare macunate. Se acopera si se tine la rece, pana in nomentul servirii.
6. Se taie painea in 16 felii si se servesc cu crema de branza.
No comments:
Post a Comment