Aceste minitarte umplute cu o crema de ciocolata aromatizata cu coaja de portocale sunt absolut delicioase.
Preparare: 55 minutes + 30 min pentru racire / Timp pentru gatit: 8 minute
/ Portii: 24
Nutritie
PE PORTIE: 101
kcal, 2 g proteine, 7 g grasimi (4 g grasimi saturate), 11 g carbohidrati, 1 g
fibre, 279 mg sodiu
Ingrediente
1 Lingura de zahar (*)
1.1⁄2 lingurita de amidon de porumb
1⁄2 cana de lapte degresat
1 ou, batut lejer
85 g de ciocolata neagra, maruntita
1⁄4 lingurita coaja de portocala rasa
1⁄4 lingurita extract de vanilie
1/3 cana de frisca
Pudra de cacao pentru ornat
Frisca sau inghetata pentru servit
(optional)
Pentru crusta de tarta
110 g de crema de branza Neufchâtel (Itineraire
des Saveurs Branza din lapte de vaca Neufchatel AOP), la temperatura
camerei
1⁄4 cup unt, moale
115 g de ciocolata neagra, topita;
3 linguri de zahar (*)
2 linguri de faina de seminte de in.
3⁄4
cana de faina de grau
1⁄8
lingurita de sare
Instructiuni
1. Se prepara crustele pentru
minitarte: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Într-un castron de matime medie,
bateți cu un mixer de mana (sau un robot te patiseie), la viteza medie, 110 g
de brânză Neufchâtel, și 1⁄4 cană de unt moale, până la omogenizare. Se adauga si se amesteca in compozitie, 115
g de ciocolata neagra, topita; 3 linguri de zahăr (*) și 2 linguri de făină din
semințe de in. Se
amestecă 3⁄4 cană făină de grau și 1⁄8 linguriță de sare. Se formează din aluat 24 de bile. Se pun bilele in gaurile unei forme pentru
briose se se apasa spre fundul si lateralele formei pentru a se forma cosulete
din aluat. Coaceți timp de 8 minute sau până când marginile sunt ferme și
fundul este copt. Se răcesc în forma pentru brioșe pe un grătar timp de 5
minute. Se scopt din forme si se lasa sa se răceasca complet, pe grătarul
metalic.
2. Între timp, pentru umplutură,
într-o cratiță mică amestecați zahărul și amidonul de porumb. Se incorporează treptat laptele. Gatiti si
amestecati la foc mediu pana se ingroasa si incepe sa clocotesca; se reduce focul.
Gatiti si amestecati inca 2 minute. Se ia de pe foc.
3. Amestecați treptat aproximativ 1⁄2 cană din amestecul fierbinte în bolul
cu ou. Amestecati mixtura de oua în amestecul fierbinte rămas în cratiță. Se
aduce la fierbere molcoma, amestecând constant; se reduce temperatura. Gatiti
si amestecati inca 2 minute. Se incorporeaza ciocolata, coaja rasa de portocala
si extractul de vanilie si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
4. Se aseaza vasul cu crema de ciocolata intr-un altul mai mare, umplut pe
jumatate cu apa cu gheata si se amesteca timp de aproximativ 2 minute, bana
cand crema s-a racit. Se transfera intr-un bol, se acopera suprafata cu folie
de plastic si se lasa sa se raceasca in frigider timp de 30 de minute.
5. Se adauga frisca si se incorporeaza in crema de ciocolata, amestecand usor
cu o spatula. Se distribuie crema de ciocolata in cele 24 de cruste. Se pune
deasupra, optional, inghetata sau frisca si se presara cu pudra de cacao.
No comments:
Post a Comment