Am inlocuit crema de lamaie cu o crema de branza ricotta, pentru a reduce cantitatea de carbohidrati. Am adaugat la schimb un adaos de alune de padure si un mix de condimente.
Preparare: 25 minutes + 2 ore racire / Timp pentru gatit: 1 ora 30 minute /
Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 159
kcal, 6 g proteine, 4.3 g grasimi ( 0.9 grasimi saturate), 23 g carbohidrati, 2
g fibre, 107 mg sodiu
Ingrediente
2 albusuri
de ou, la temperature camerei
1 varv de cutit de crema de tartar (
5 linguri de zahar fin
1 lingurita
de amidon de porumb
1/2 lingurita de Mixed Spice (amestec de condimente englezesc)
1 Lingura de faina de alune de padure (
125 g de amestec de fructe de padure (zmeura, mure si afine)
1 lingura de alune de padure prajite si curatate (blansate) (vezi
sfaturi)
Crema de ricotta
150 g branza Ricotta light
1 lingura de zahar pudra, dat prin sita
1/2 lingurita coaja de portocale rasa fin
1/4 lingurita de extract de vanilie
Mixed Spices (1/4 cana)
1 lingura de scortisoara, macinata
2 lingurite de enibahar, macinat
2 lingurite de nucsoara, macinata
¾ de lingurita de mace, macinat
1 lingurita de cuisoare, macinate
1 lingurita de ghimbir, macinat
1 lingurita de coriandru, macinat
Se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un loc intunecat si rece timp de cateva luni
Instructiuni
1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, cu ventilatia pornita. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
2. Pentru a face faina de alune de padure, se pun alunele in tava si se coc
timp de 6 – 8 minute sau pana cand incep sa isi elibereaza aromele. Se freaca
intre palme pemtru a le curata de pielite. Se pune deoparte o lingura de alune
prajite pentru servire, iar restul se macina fin intr-o rasnita de cafea.
3. Se reduce temperatura cuptorului la 120°C
2. Se bat albusurile impreuna cu crema de taratar, cu un mixer electric,
pana cand se intareste. Se
adauga zaharul, cate o lingura odata si se si se continua sa se amastece pama
cand zaharul s-a dizolvat. Se incorporeaza amidonul si faina de alune de
padure.
3. Se imparte mixtura in tava pregatita in 4 portii si se da o forma
circulara cu diametrul de cca 9 cm. Se pune in cuptor si se reduce temperatura
la 100°C (cu ventilatie fortata). Se coc timp de 1.1/2 ore. Se opreste cuptorul si se blocheaza usa
cuptorului intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn. Se lasa bezeaua sa
se raceasca odata cu cuptorul, timp de 2 ore.
4. Se amesteca intr-un bol branza
ricotta cu zaharul pudra, coaja de portocala si extractul de vanilie
5. Pentru servire, se aseaza blaturile de bezea pe farfurii. Se imparte deasupra lor crema de ricotta si se orneaza cu fructi de pature si alune tocate.
No comments:
Post a Comment