Tuesday, 27 June 2023

TOCANA DE LEGUME CU LINTE, GATITA LA SLOW COOKER

 Pe cât  de modestă, pe atât de gustoasă, aceasta tocana este insirata de o reteta italiana cunoscuta sub denumirea “lenticcie in umido”. A fost, servită cu pâine prăjită, pe care am frecat-o cu un cățel de usturoi. Dacă pregătiți și voi rețeta, vă aștept cu impresii!


Nutritie

PE PORTIE: 164 kcal, 12 g proteine, 4 g grasimi ( 1 grasimi saturate), 21 g carbohidrati, 9 g fibre, 355 mg sodiu

Ingrediente

 1.1/4 litri de supa de pui (sau supa de legume pentru varianta « de post »)

 1.1/2 cana de napi, taiati in cuburi mari (*)

 1 cana de linte rosie uscata, clatita in apa

 1 ceapa de marime medie (80-80 g), taiata in cuburi mari

 2 morcovi de marime medie (~80 g fiecare), taiati in bucati de 2.5 cm

 1 ardei gras rosu de marime medie, taiat in bucati de 2.5 cm

 1/2 lingurita de oregano uscat

 1/8 lingurita de fulgi de ardei iute

 1 lingura de ulei de masline

 1/2 lingurita de sare

 4 felii de bacon, prajite pana devine crocante, si maruntite

 1/2 cana de ceapa verds, tocata marunt 

Instructiuni 

1. Se pune in vasul unui slow cooker cu capacitatea de 4 litri supa, napii, lintea, ceapa, morcovii, ardeiul gras, oregano si fulgii de ardei iute. Se acopera si se gateste timp de 6 ore pe trapta “low” sau 3 ore pe treapta “high”, sau pana cand lintea s-a fragezit.

2. Se adauga uleiul sis area. Se transfera in farfurii si se presara fiecate portie cu bacon si ceapa verde.

Sfaturi

(*) Napii au un conținut scăzut de calorii, dar conțin multe vitamine și minerale. Sunt mai dulci și mai aromați decât cartofii, având și mai puține calorii.

.(*) Cuburi mari – latura legumei sa fie de 12 mm (se foloseste la fonduri, stocuri).

No comments:

Post a Comment