Pe cât de modestă, pe atât de gustoasă, aceasta tocana este insirata de o reteta italiana cunoscuta sub denumirea “lenticcie in umido”. A fost, servită cu pâine prăjită, pe care am frecat-o cu un cățel de usturoi. Dacă pregătiți și voi rețeta, vă aștept cu impresii!
Nutritie
PE PORTIE: 164
kcal, 12 g proteine, 4 g grasimi ( 1 grasimi saturate), 21 g carbohidrati, 9 g
fibre, 355 mg sodiu
Ingrediente
1.1/4 litri de supa de pui (sau supa de legume pentru varianta « de
post »)
1.1/2 cana de napi, taiati in cuburi
mari (*)
1 cana de linte rosie uscata, clatita in apa
1 ceapa de marime medie (80-80 g), taiata
in cuburi mari
2 morcovi de marime medie (~80 g fiecare), taiati in bucati de 2.5 cm
1 ardei gras rosu de marime medie, taiat in
bucati de 2.5 cm
1/2 lingurita de oregano uscat
1/8 lingurita de fulgi de ardei iute
1 lingura de ulei de masline
1/2 lingurita de sare
4 felii de bacon, prajite pana devine crocante, si maruntite
1/2 cana de ceapa verds, tocata marunt
Instructiuni
1. Se pune in vasul unui slow cooker cu capacitatea de 4 litri supa, napii,
lintea, ceapa, morcovii, ardeiul gras, oregano si fulgii de ardei iute. Se
acopera si se gateste timp de 6 ore pe trapta “low” sau 3 ore pe treapta “high”,
sau pana cand lintea s-a fragezit.
2. Se adauga uleiul sis area. Se transfera in farfurii si se presara
fiecate portie cu bacon si ceapa verde.
Sfaturi
(*) Napii au un conținut scăzut
de calorii, dar conțin multe vitamine și minerale. Sunt mai dulci și mai
aromați decât cartofii, având și mai puține calorii.
.(*) Cuburi mari – latura legumei sa fie de 12 mm (se foloseste la fonduri, stocuri).
No comments:
Post a Comment