Tuesday, 6 June 2023

SALATA DE CREVETI CU CORIANDRU

 Rapid, aromat si, pana la proba contrara, sanatos acesta reteta este una dintre acelea care face ca prepararea cinei sa devina extrem de usoara.



Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 0 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 73 kcal, 26 g proteine, 12 g grasimi (2 g grasimi saturate), 15 g carbohidrati, 2 g fibre, 434 mg sodiu

Ingrediente

 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat grosier

 1 legatura (15 g), frunzele separate de tulpini, iar tulpinile tocate grosier

 Coaja rasa si sucul de la 1 limeta

 1 lingurita de zahar cu granualatie fina

 25 ml apa

 400 g de greveti gatiti, curatati de organelle interne si tractul digestiv (*)

 1 ceapa rosie mica, feliata subtire

 ½ avocado, tocat

 4 ridichi, taiate in sferturi

 1 castravete de gradina, tocat marunt

 2 salate gem, taiate in bucati mari

 15 g chisuri tortilla, usor zdrobite

Instructiuni

1. Se pune ardeiul iute impreuna cu tulpinile tocate de coriandru, coaja rasa de lime, zaharol si apa intr-un blender mic si se proceseaza pana se obzine o compozitie cremoasa si omogena.

2. Se pun intr-un castron crevetii si ceapa rosie. Se adauga mistura de coriandru si se lasa la marinat timp de 15 minute, aestecand din cand in cand.

3. Se adauga avocado, feliile de ridiche, castravetele, salata si frunzele de coriandru. Se ameteca.

4. Se distribuie salata pe farfurii si se presara cu chipsuri de tortilla faramitate.

 

Sfaturi

Pentru explicatii pas cu pas si un tutorial despre cum se curata crevetii recomand postarea de pe siteu Laurei Laurentiu.


No comments:

Post a Comment