Rapid, aromat si, pana la proba contrara, sanatos acesta reteta este una dintre acelea care face ca prepararea cinei sa devina extrem de usoara.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru
gatit: 0 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 73 kcal, 26 g proteine, 12 g grasimi (2 g grasimi
saturate), 15 g carbohidrati, 2 g fibre, 434 mg sodiu
Ingrediente
1 ardei iute verde, curatat de
seminte si tocat grosier
1 legatura (15 g), frunzele separate
de tulpini, iar tulpinile tocate grosier
Coaja rasa si sucul de la 1 limeta
1 lingurita
de zahar cu granualatie fina
25
ml apa
400
g de greveti gatiti, curatati de organelle interne si tractul digestiv (*)
1 ceapa rosie mica, feliata subtire
½ avocado, tocat
4 ridichi, taiate in sferturi
1 castravete de gradina, tocat marunt
2 salate gem, taiate in bucati mari
15 g chisuri tortilla, usor zdrobite
Instructiuni
1. Se pune ardeiul iute impreuna cu tulpinile tocate de coriandru, coaja
rasa de lime, zaharol si apa intr-un blender mic si se proceseaza pana se
obzine o compozitie cremoasa si omogena.
2. Se pun intr-un castron crevetii si ceapa rosie. Se adauga mistura de
coriandru si se lasa la marinat timp de 15 minute, aestecand din cand in cand.
3. Se adauga avocado, feliile de
ridiche, castravetele, salata si frunzele de coriandru. Se ameteca.
4. Se distribuie salata pe farfurii si se presara cu chipsuri de tortilla
faramitate.
Sfaturi
Pentru explicatii pas cu pas si un
tutorial despre cum se curata crevetii recomand postarea de pe siteu Laurei Laurentiu.
No comments:
Post a Comment