Saturday 10 June 2023

KEBAB DE PESTE IN STIL TAILANDEZ

 Aceste frigarui de peste sunt o replica light a unui preparat stradal asiatic – um amestec de carne tocata si condimente aromate fixate pe tije comestibile de lemongrass.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 5 minute / Portii: 4

Nutritie

PE PORTIE: 290 kcal, 32 g proteine, 8.7 g grasimi (1.4 g grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 4 g fibre, 888 mg sodiu

Ingrediente

 7 tulpini de lemongrass

 8 catei de usturoi, curatati de coaja

 o bucata de 4 cm de ghimbir, curatat si tocat

 600 g fileu de peste cu carne alba.

 2 linguri de pasta de curry rosie

 2 linguri de faina de orez

 2 frunze de Kaffir, foliate fin (Frunze proaspete de kaffir lime ( 4 bucati ))

 ½ cana de fasole verde, toccata fin

 piper negru proaspat macinat

 1 lingura de ulei vegetal

 Amestec de frunze pentru salata, pentru servire

 Sos

 60 ml (¼ cana) otet din vin alb

 2 linguri de sos sweet chilli (Blue Dragon Dipping Sos sweet chilli picant)

 2 linguri de sos de peste

 1 ardei iute rosu, curatat de samburi si tocat marunt

 1 castravete de gradina, curatat de coaja si de seminte, tocat marunt (Castraveti cornichon ambalati Romania)

Instructiuni

1. Tocati marunt partea alba a uneia din tulpinile de lemongrass. Puneti-le intr-un procesor alimentar mic impreuna cu usturoiul si ghimbir si procesati pana ingrediemtele subt tocate foarte marumt. Adaugati pestele si procesati pana se obtine o compozitie omogena. Transferat amestecul intr-un castron mare.

2. Adaugati pasta de curry si faina de orez si amestecati bine. Adaucati frunzele de kaffir si fasolea verde. Condimentati cu piper si amestecati pana cand toate ingredienetele sun incorporate in pasta de carne.

3. Se taie transversal tulpinle ramase de lemongrass in jumatati. Se formeaza din pasta de carne 12 portii de kebab care se fixeaza pe tijele de lemongrass. Ungeti frigaruile cu ulei.

Cut remaining lemongrass stalks in half crossways. Divide fish mixture into 12 oval-shaped portions. Using your hands, wrap 1 portion around 1 piece of lemongrass. Repeat with remaining fish mixture and lemongrass pieces. Brush skewers with oil.

4. Preincalziti o placa pentru gratar la temeratura medie. Se aseaza frigaruile si se gatesc intorcandu-le frecvent, pana sunt facute.

5. Se combina intr-un bol de marime medie, toate ingredientele pentru sos.

6. Se servesc frigaruile alaturi de sos si frunze de salata.


No comments:

Post a Comment