Aceste frigarui de peste sunt o replica light a unui preparat stradal asiatic – um amestec de carne tocata si condimente aromate fixate pe tije comestibile de lemongrass.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru
gatit: 5 minute / Portii: 4
Nutritie
PE PORTIE: 290 kcal, 32 g proteine, 8.7 g grasimi (1.4 g
grasimi saturate), 18 g carbohidrati, 4 g fibre, 888 mg sodiu
Ingrediente
7 tulpini de
lemongrass
8 catei de
usturoi, curatati de coaja
o bucata de 4
cm de ghimbir, curatat si tocat
600 g fileu de peste cu carne alba.
2 linguri de pasta de curry rosie
2 linguri de faina de orez
2 frunze de Kaffir, foliate fin (Frunze
proaspete de kaffir lime ( 4 bucati ))
½ cana
de fasole verde, toccata fin
piper negru proaspat macinat
1 lingura de ulei vegetal
Amestec de frunze pentru salata, pentru servire
60 ml (¼ cana) otet din vin alb
2 linguri de sos sweet chilli (Blue Dragon Dipping Sos sweet chilli
picant)
2 linguri de sos de peste
1 ardei iute rosu, curatat de samburi si tocat
marunt
1 castravete de gradina, curatat de coaja si
de seminte, tocat marunt (Castraveti cornichon ambalati
Romania)
Instructiuni
1. Tocati marunt partea alba a uneia din tulpinile de lemongrass. Puneti-le
intr-un procesor alimentar mic impreuna cu usturoiul si ghimbir si procesati
pana ingrediemtele subt tocate foarte marumt. Adaugati pestele si procesati
pana se obtine o compozitie omogena. Transferat amestecul intr-un castron mare.
2. Adaugati pasta de curry si faina de orez si amestecati bine. Adaucati frunzele
de kaffir si fasolea verde. Condimentati cu piper si amestecati pana cand toate
ingredienetele sun incorporate in pasta de carne.
3. Se taie transversal tulpinle ramase de lemongrass in jumatati. Se
formeaza din pasta de carne 12 portii de kebab care se fixeaza pe tijele de
lemongrass. Ungeti frigaruile cu ulei.
Cut remaining lemongrass stalks
in half crossways. Divide fish mixture into 12 oval-shaped portions. Using your
hands, wrap 1 portion around 1 piece of lemongrass. Repeat with remaining fish
mixture and lemongrass pieces. Brush skewers with oil.
4. Preincalziti o placa pentru
gratar la temeratura medie. Se aseaza frigaruile si se gatesc intorcandu-le
frecvent, pana sunt facute.
5. Se combina intr-un bol de
marime medie, toate ingredientele pentru sos.
6. Se servesc frigaruile alaturi
de sos si frunze de salata.
No comments:
Post a Comment