Pentru ca trebuiau sa poarte um nume, le-am spus Blondese. Sunt un fel de negrese, fara ciocolata. Le-am adaugat zahar de cocos pentru um gust de caramel, lapte de cocos pentru o textura grepoasa si afine pentru o aroma fructata.
Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 25 minute / Portii: 16
Nutritie
PE PORTIE: 78
kcal, 2 g proteine, 1 g grasimi (1 g grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 2 g
fibre, 51 mg sodiu
Ingrediente
150 ml
aquafaba (lichidul de la o cutie de 400 g de boabe de naut)
85 g zahar de cocos
150 ml lapte de cocos light
185 g faine ontegrala din grau spelta
20 g amidon de porumb
½ lingurita de praf de copt
½ lingurita de bicarbonate de sodiu
coaja rasa de la o limeta
150 g afine
10g (1 ½ lingura) fulgi de nuga de cocos
Instructiuni
1. Se preincalzeste cuptorul la 160°C
(cu ventilatie fortata). Se pulverizeaza o tava cu dimensiunile 20 x 20 cm cu
spray de ulei pentru gatit si se tapeteaza cu hartie de copt, astfel incat
hartia sa depaseasca marginile tavii.
2. Cu ajutorul unui mixer
electric se bate aquafaba (lichidul din conserva de naut) pana cand se
transforma intr-o spuma. Se
incorporeaza trepta zaharul, continuand sa sw amestece cu mixerul, pana cand compozitia
se ingroasa si devine stralucitoare. Se incorporeaza laptele de cocos.
3. Intr-un vas separate se cern
impreuna faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se incorporaza
faina, treptat, in mixtura de aquafaba, amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava
pregratita. Se presara deasupra afinele si fulgii de nuca de cocos.
4. Se coace timp de 25 de minute
sau pana cand s-a rumenit pe margini. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, pe un gratar metallic.
Se scoate din tava cu ajutorul hartiei de copt si se taie in 16 patrate cu
latura de 5 cm.
No comments:
Post a Comment