Friday, 2 June 2023

BLONDESE CU AFINE SI NUCA DE COCOS

 Pentru ca trebuiau sa poarte um nume, le-am spus Blondese. Sunt un fel de negrese, fara ciocolata. Le-am adaugat zahar de cocos pentru um gust de caramel, lapte de cocos pentru o textura grepoasa si afine pentru o aroma fructata.


Preparare: 15 minutes / Timp pentru gatit: 25 minute / Portii: 16

Nutritie

PE PORTIE: 78 kcal, 2 g proteine, 1 g grasimi (1 g grasimi saturate), 14 g carbohidrati, 2 g fibre, 51 mg sodiu

Ingrediente

 150 ml aquafaba (lichidul de la o cutie de 400 g de boabe de naut)

 85 g zahar de cocos

 150 ml lapte de cocos light

 185 g faine ontegrala din grau spelta

 20 g amidon de porumb

 ½ lingurita de praf de copt

 ½ lingurita de bicarbonate de sodiu

 coaja rasa de la o limeta

 150 g afine

 10g (1 ½ lingura) fulgi de nuga de cocos

Instructiuni

1. Se preincalzeste cuptorul la 160°C (cu ventilatie fortata). Se pulverizeaza o tava cu dimensiunile 20 x 20 cm cu spray de ulei pentru gatit si se tapeteaza cu hartie de copt, astfel incat hartia sa depaseasca marginile tavii.

2. Cu ajutorul unui mixer electric se bate aquafaba (lichidul din conserva de naut) pana cand se transforma intr-o spuma. Se incorporeaza trepta zaharul, continuand sa sw amestece cu mixerul, pana cand compozitia se ingroasa si devine stralucitoare. Se incorporeaza laptele de cocos.

3. Intr-un vas separate se cern impreuna faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se incorporaza faina, treptat, in mixtura de aquafaba, amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava pregratita. Se presara deasupra afinele si fulgii de nuca de cocos.

4. Se coace timp de 25 de minute sau pana cand s-a rumenit pe margini. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, pe un gratar metallic. Se scoate din tava cu ajutorul hartiei de copt si se taie in 16 patrate cu latura de 5 cm.


No comments:

Post a Comment