Monday 26 June 2023

BRIOSE CU ZUCCHINI, MERISOARE SI BRANZA CEDDAR

 Aceste brioșe aperitiv cu zucchini și brânză sunt perfecte pentru gustarile de acasă, pentru party-urile din grădină sau picnicurile la iarba verde. Se prepară ușor și sunt extrem de gustoase!.


Preparare: 10 minute / Timp pentru gatit: 25 minute / Pentru 12 briose, 1 briosa pe portie (gustare).

Nutritie

PE PORTIE: 132 kcal, 6 g proteine, 4.1 g grasimi ( 1.5 grasimi saturate), 22 g carbohidrati, 3 g fibre, 252 mg sodiu

Ingrediente

 Spray de ulei pentru gatit

 150 g (1 cana) faina de grau cu autocrestere (Care Creste Singura) (*)

 160 g (1 cana) faina integrala de grau cu autocrestere (*)

 70 g (2⁄3 cana) branza cheddar rasa

 1⁄3 cana frunze de busuioc, tocate chiffonade (*)

 2 zucchini, rasi, storsi foarte bine

 2 cepe verzi, curatate si tocate

 40 g (1/4 cana) merisoare (cranberries) deshidratate

 1 lingurita de mustar integral (wholegrain mustard)

 200 ml lapte degresat

 50 g margarina light, topita

 2 oua (50 g fiecare), batute lejer

 

Instructiuni 

1. Se incinge cuptorul la 180°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru briosi (cu 12 locasuri de cate 80 ml (1/3 cana) fiecare, cu cosulete de hartie pentru briose. Se pulverizeaza cu spray de ulei pentru gatit.

2. Se amesteca intr-un caston cele doua tipuri de fainuri cu branza, busuioc, zucchini, ceapa verde si merisoare. Se adauga mustarul, laptele, margarina si ouale. Se amesteca pana cand s-e obtine o mixtura omogena.

3. Se imparte mixture intre cele 12 forme pentru briose. Se coc timp de 20-25 de minute, sau pana cand, testate cu o scobitoare, sunt gatite. Se transfera pe um gratar din sarma si se lasa sa se raceasca putin. Se servasc calde.


Sfaturi

(*) Cum să faci făină de auto-creștere:

Se amesteca:

- 2 cani faina alba de grau

-1/8 lingurita sare

-2 lingurite praf de copt

-1 lingurita bicarbonat de sodiu

Si gata "minunea"!

(*) Chiffonade – este o taietura ce se aplica frunzelor (de la cele mai mari – salata, la cele mici – busuioc) si consta in rularea frunzelor formand un baton si taierea lor foarte fin.

No comments:

Post a Comment