Aceste brioșe aperitiv cu zucchini și brânză sunt perfecte pentru gustarile de acasă, pentru party-urile din grădină sau picnicurile la iarba verde. Se prepară ușor și sunt extrem de gustoase!.
Preparare: 10 minute / Timp pentru gatit: 25 minute / Pentru 12 briose, 1
briosa pe portie (gustare).
Nutritie
PE PORTIE: 132
kcal, 6 g proteine, 4.1 g grasimi ( 1.5 grasimi saturate), 22 g carbohidrati, 3
g fibre, 252 mg sodiu
Ingrediente
Spray de ulei pentru gatit
150 g (1 cana) faina de grau cu
autocrestere (Care Creste Singura) (*)
160 g (1 cana) faina integrala de grau cu autocrestere (*)
70 g (2⁄3 cana)
branza cheddar rasa
1⁄3 cana frunze de busuioc, tocate chiffonade
(*)
2 zucchini, rasi, storsi foarte bine
2 cepe verzi, curatate si tocate
40 g (1/4 cana) merisoare (cranberries)
deshidratate
1 lingurita de mustar integral (wholegrain
mustard)
200 ml lapte degresat
50 g margarina light, topita
2 oua (50 g fiecare), batute lejer
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 180°C
(cu ventilatie fortata). Se tapeteaza o tava pentru briosi (cu 12 locasuri de
cate 80 ml (1/3 cana) fiecare, cu cosulete de hartie pentru briose. Se pulverizeaza
cu spray de ulei pentru gatit.
2. Se amesteca intr-un caston cele doua tipuri de fainuri cu branza,
busuioc, zucchini, ceapa verde si merisoare. Se adauga mustarul, laptele, margarina si ouale.
Se amesteca pana cand s-e obtine o mixtura omogena.
3. Se imparte mixture intre cele 12 forme pentru briose. Se coc timp de 20-25 de minute, sau
pana cand, testate cu o scobitoare, sunt gatite. Se transfera pe um gratar din
sarma si se lasa sa se raceasca putin. Se servasc calde.
Sfaturi
Se
amesteca:
- 2 cani faina alba de grau
-1/8 lingurita sare
-2 lingurite praf de copt
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
Si gata "minunea"!
(*) Chiffonade – este o taietura ce se aplica frunzelor (de la cele mai mari – salata, la cele mici – busuioc) si consta in rularea frunzelor formand un baton si taierea lor foarte fin.
No comments:
Post a Comment