Acest preparat pentru micul dejun face parte din categoria “super food”. Frunzele de kale vin cu aport de componente nutritive vegetale, fasolea contribuie cu [roteine si fibre alimentare. Eu am folosit fasole cannellini (din conserva), dar se poate folosi orice tip de fasole sau naut.
Preparare: 10 minute / Timp total: 10 minute / Numar de portii: 1 (2 Tacos)
Nutritie:
Pe portie : (2 Tacos): 283 kilocalorii;
12.7 g proteine; 33.6 g carbohidrati; 7.6 g fibre alimentare; 3.4 g zahar; 11.9 g grasimi;
2.9 g frasimi saturate; 14.2 mg colesterol; 369.7 mg potasiu; 236.8 mg sodiu.:
Ingrediente
1 lingurita de ulei de masline extravirgin
1 ccana de Frunze de kale tocate marunt.
½ cana de fasole cannellini din gonserva,
scursa si clatita in apa rece.
2 tortila de 12 cm diametru (5 inch) –
preferabil din porumb, incalzite
1 lingura de branza Cheddar, rasa
2 felii de bacon..
Preparare
1. Se incalzesc tortillas intr-o tigaie
(de fonta daca este la indemana). Cat sant calde se aseaza pe un gratrar,
lasandu-le sa atarne printre sarmele gratarului, pentru a capata furma de “U”.
2. Se incinge uleiul in aceeasi tigaie,
lsa foc mediu-mic, si se adauga feliile de bacon. Se prajesc timp
de 20 de secunde, sau pana cand grasimea s-a topit de tot. Se scot
din tigaie si se lasa sa se raceasca pe un prosop din hartie. Cand s-a racit,
se sfarama in frimituri.
3. Se adauga in tigaia aromatizata cu
bacon, frunzele de kale tocate si fasolea si se gatesc, amestecand continuu,
timp de doua minute sau pana cand s-au infierbantat. Intre timp, se incalzeste
tortilla si se lasa sa se raceasca pe un gratar, pentru a capata foma de “U”. Se
umple tortila cu amestecul de fasole si kale si se presara deasupra branza rasa si frimituri
de bacon.
No comments:
Post a Comment