Tuesday, 2 March 2021

TACOS CU FASOLE SI BACON

 Acest preparat pentru micul dejun face parte din categoria “super food”. Frunzele de kale vin cu aport de componente nutritive vegetale, fasolea contribuie cu [roteine si fibre alimentare. Eu am folosit fasole cannellini (din conserva), dar se poate folosi orice tip de fasole sau naut.


Preparare: 10 minute / Timp total: 10  minute / Numar de portii: 1 (2 Tacos)


Nutritie:

Pe portie :  (2 Tacos): 283 kilocalorii; 12.7 g proteine; 33.6 g carbohidrati; 7.6 g  fibre alimentare; 3.4 g zahar; 11.9 g grasimi; 2.9 g frasimi saturate; 14.2 mg colesterol; 369.7 mg potasiu; 236.8 mg sodiu.:


Ingrediente

 

 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

 1 ccana de Frunze de kale tocate marunt.

 ½ cana de fasole cannellini din gonserva, scursa si clatita in apa rece.

 2 tortila de 12 cm diametru (5 inch) – preferabil din porumb, incalzite

 1 lingura de branza Cheddar, rasa

 2 felii de bacon..


Preparare

1. Se incalzesc tortillas intr-o tigaie (de fonta daca este la indemana). Cat sant calde se aseaza pe un gratrar, lasandu-le sa atarne printre sarmele gratarului, pentru a capata furma de “U”.

2. Se incinge uleiul in aceeasi tigaie, lsa foc mediu-mic, si se adauga feliile de bacon. Se prajesc timp de 20 de secunde, sau pana cand grasimea s-a topit de tot. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca pe un prosop din hartie. Cand s-a racit, se sfarama in frimituri.

3. Se adauga in tigaia aromatizata cu bacon, frunzele de kale tocate si fasolea si se gatesc, amestecand continuu, timp de doua minute sau pana cand s-au infierbantat. Intre timp, se incalzeste tortilla si se lasa sa se raceasca pe un gratar, pentru a capata foma de “U”. Se umple tortila cu amestecul de fasole si kale si se presara deasupra branza rasa si frimituri de bacon.


No comments:

Post a Comment