Aceasta reteta de pui cu legume este plina de arome care parca prevestesc o vacanta meridionala. Puiul este imbracat intr-un amestec de maioneza si pesmet, copt in cuptor alaturi de sparanghel, ciuperci, si rosii chery, iar la urma stropit cu o vinegreta de lamaie si branza feta.
Preparare: 30 minute / Timp total: 50 minute / Numar de portii: 2
Nutritie:
Pe portie : (100 g Pui si ½ cana de legume): 306 kilocalorii; 29.5 g proteine; 12.1 g carbohidrati; 1.6 g fibre alimentare; 15.1 g grasimi; 3.1 grasimi saturate; 90.5 mg colesterol; 616.4 mg potasiu; 431.5 mg sodiu; 0.7 g zahar adaugat
Ingrediente
Vinegreta de lamaie
1 lamaie
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de branza feta sfaramata
½ lingurita de miere de albine
Pui grecesc cu legume
230 g de filuri de piept de pui
¼ cana
de maioneza light
6 catei de usturoi, zdrobiti
½ cana de pesmet panko cu granulatie
mare (pesmet japonez)
3 linguri de Parmesan ras
½ lingutita de sare
½ lingurita de piper negru
Spray de ulei de masline
2 cani de sparanghel taiat in bucati
de 3 cm
1 ½ cana de ciuperci champignon
taiate feliate
1 ½ cana de rosii cherry taiatr in
jumatate.
1 lingura de ulei de masline
Marar proaspat
Preparare
1. Pentru vinegreta: Se
amesteca intr-un castronel ½ de lingurita de coaja rasa de lamie cu 1 lingura de suc
proaspat de lamiae, ulei de masline, si miere, astfel incat sa se obtina un
amestec omogen. Se adauga branza feta, si se pune deoparte.
2. Pentru pui:
Se aseaza o tava de 35 x 25 cm in cuptor si se incinge la 245°C
3. Se amesteca
fileurile de pui cu maioneza si 2 lingurite de usturoi pisat. Se amesteca
intr-o farfurie pesmetul cu parmesan, sare si piper.Se acopera pieptii de pui
cu amestecul de pesmet.
4. In alt
castromn se amesteca sparanghelul cu ciuperci, rosii si ulei de masline. Se
asezoneaza cu sare, piper si usturoiul ramas.
5. Se transfera
legumele in tava incinsa si se aseaza deasupra fileurile dr pui. Se pun in
cuptor si se gatesc 18-20 minute pana cand puiul sa facut (73,89°C temperatura
interioara).
6. Se serveste
stropita cu vinegreta de lamiae si presarata cu frunzulite de marar proaspat.
No comments:
Post a Comment