Daca planuiti sa aveti la masa un preparat cu un continut ridicat de amidon, este important sa alegeti acele ingrediente cu o valoare nutritionala cat mai ridicata. Cerealele procesate (de exemplu faina alaba sau orezul alb) au fost saracite de componentele valoaroase din punct de vedere nutritional, si deci vin cu beneficii putine. Pe de alta parte, cerealele integrale sunt bogate in fibre alimentare, fier, proteine si alti componenti cu valoare nutritionala ridicata. De aceea daca ai de ales intre cerealele procesate si cele integrale, acestea din urma sunt alegerea corecta.
Preparare: 10 minute / Timp total: 25 minute / Numar de portii: 4 (1/2 de cana pe portie)
Nutritie:
Pe portie (1/2 cana) : 144
kilocalorii, 8 g grasimi, total fat 8g (1 g grasimi saturate), 3 g proteine, 16
g carbohidrati, 2 g fibre alimentare, 153 mg sodiu
Ingrediente
½ can quinoa
½ ardei jalapeno mic, tocat foarte
marunt (brunoise = cubulate cu latura de 2 mm), sau pisat.
2 linguri de ceapa verde, tocata pe diagunala
in felii subtiri
2 linguri de ulei de masline
1 lingura suc proaspat de lime
¼ lingurita de sare
¼ lingurita de chimion macinat
¼
lingurita praf de chili
¼
lingurita piper negru
Preparare
1. Se pune
quinoa intr-o sita fina si se clateste sub jet de apa rece.
2. Se transfera
quinoa intr-o craticioara si se adauga o cana de apa rece. Se da in clocot la
foc iute, apoi se reduce temperatura cat se se mentina la temperature de
fierbere. Se acopera etans si se fierbe in continuare la foc mic timp de 12 –
15 minuye, sau pana cand quinoa s-a inmuiat. Se scurge de excesul de apa, se
acopera si se lasa sa se odihneasca inca 5 minute.
3. Se amesteca
cu jalapeno, capa verde, ulei, suc de lime, sare, chimion, si praf de ardei
iute. Se “aereaza” cu o furculita si se serveste calda, sau la temperature camerei.
No comments:
Post a Comment