Saturday 27 February 2021

POWER SMOOTHIE CU KEFIR SI ZMEURA

 Se intampla sa aveti in congelator ceva banane congelate ? Daca da, sunteti la jumatatea drumului catre acest super smootie aromat si datator de multa energie. Mai am de adaugat kefir, unt de arahide, seminte de in pentru a adauga protein, probiotice si grasimi din alea sanatoase.


Preparare: 5 minute / Timp total: 1  minute / Numar de portii: 1


Nutritie:

Pe portie (1 cana de smoothie):  249 kilocalorii; 8 g proteine; 40.7 g carbohidrati; 8 g fibre alimentare; 21.5 g zahar; 7.2 g crasimi; 1.5 g grasimi saturate; 4.5 mg colesterol; 661.8 mg potassiu; 72.9 mg sodiu

Ingrediente 

 ½ banana congelate

 ½ cana de zmeura, proaspata sau congelata

 ⅓ cana kefir low-fat

 2 lingurite de unt de arahide

 ½ lingurita seminte de in

 2 linguri de apa


Preparare

1.     Se pun intr-un blender babana, zmeura, kefirul untul de alune si semintele de in, Se proceseaza pana cand se omogenizeaza. Daca edte prea gros, se adauga 1 – 2 linguri de apa.

Sfaturi:

Bananele foarte coapte pot fi congelate si folosite ulterior pentru piureuri de fructe, in compozitia produselor de panificatie (cum ar fi banana-bread sau briose) sau pentru prepararea de smoothie. Pentru smootie, eu tai banana in rondele de cca 2 cm grosime pe care le pun la congelator asezate pe o tava, astfel incat sa nu se atinga intre ele. Dupa ce s-au congelat, le desart intr-o punga unde, le pastrez ca pe cuburile de gheata..


No comments:

Post a Comment