Pappardelle vine din cuvantul italian "pappare", ceea ce inseamna in traducere “a manca pe nerasuflate”, exact asa se va intampla si cu rezultatul retetei de mai jos.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 20 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 430 kcal, 24 g proteine, 13.3 g grasimi (4.6 g
grasimi saturate), 49 g carbohidrati, 11 g fibre, 247 mg sodiu
Ingrediente
500g dovleac, curator si taiat in
bucati mari
1 praz, curatat si taiat in rondele de 1 - 2 cm
Spray de ulei de masline
1 legatuta de sparanghel, taiat in diagonala
200 g papardele proaspete (sau uscate)
200g branza ricotta light
2 linguri de lapte
50 g (2 cani) rucola
15 g miez de nuca prajit, si tocat, pentru servire
Piper negru proaspat macinat
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 200°C
(cu ventilatie fortata). Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se aseaza in tava bucatile de dovleac si
prazul. Se stropesc cu spray de ulei. Se coace timp de 15 minute sau pana cand dovlacul incepe sa se inmoaie. Se stropeste sparanghelul cu uspray de
ulei si se adauga in tava cu dovleac. Se coace in continuare pentru inca
cinci minute.
2. Intre tipm, se da in clocot o
oala cu apa. Se adauga papardelele si se fierb conform instructiunilor de pe
ambalaj. Se scurg, pastrand 2 linguri din lichidul in care au fiert. Se pun papartdelele scurse inapoi, in
oala.
3. Se amesteca ricotta, laptele si cele doua linguri din apa in care au
fiert pastele. Se asauga peste paste si se gateste la foc mic timp de 2
minute. Sau pana cand sosul de branza s-a incins sis a amestecat bine cu
pastele. Se adauga rucola si
legumele coapte. Se ameteca cu grija ca sa nu se sfarame legumele.
4. Se imparte in doua boluri. Se asezoneaza cu piper si se presara cu miez
de nuca tocat.
No comments:
Post a Comment