Wednesday, 31 March 2021

PAPARDELE CU SPARNGHEL, RICOTTA SI DOVLEAC COPT

 Pappardelle vine din cuvantul italian "pappare", ceea ce inseamna in traducere “a manca pe nerasuflate”, exact asa se va intampla si cu rezultatul retetei de mai jos.


Preparare: 10 minutes / Timp pentru gatit: 20 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 430 kcal, 24 g proteine, 13.3 g grasimi (4.6 g grasimi saturate), 49 g carbohidrati, 11 g fibre, 247  mg sodiu

Ingrediente

 500g dovleac, curator si taiat in bucati mari

 1 praz, curatat si taiat in rondele de 1 - 2 cm

 Spray de ulei de masline

 1 legatuta de sparanghel, taiat in diagonala

 200 g papardele proaspete (sau uscate)

 200g branza ricotta light

2 linguri de lapte

 50 g (2 cani) rucola

 15 g miez de nuca prajit, si tocat, pentru servire

 Piper negru proaspat macinat

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 200°C (cu ventilatie fortata). Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt.  Se aseaza in tava bucatile de dovleac si prazul. Se stropesc cu spray de ulei. Se coace timp de 15 minute sau pana cand dovlacul incepe sa se inmoaie. Se stropeste sparanghelul cu uspray de ulei si se adauga in tava cu dovleac. Se coace in continuare pentru inca cinci minute.

2. Intre tipm, se da in clocot o oala cu apa. Se adauga papardelele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand 2 linguri din lichidul in care au fiert. Se pun papartdelele scurse inapoi, in oala.

3. Se amesteca ricotta, laptele si cele doua linguri din apa in care au fiert pastele. Se asauga peste paste si se gateste la foc mic timp de 2 minute. Sau pana cand sosul de branza s-a incins sis a amestecat bine cu pastele. Se adauga rucola si legumele coapte. Se ameteca cu grija ca sa nu se sfarame legumele.

4. Se imparte in doua boluri. Se asezoneaza cu piper si se presara cu miez de nuca tocat.


No comments:

Post a Comment