Sunday 7 March 2021

CHEESECAKE CU PORTOCALE SI FRUCTUL PASIUNII

 Un desert co o aroma de poveste dulce.


Preparare: 15 minute + 1 ora racire + 4 ore in frigider / Coacere: 50 minute / Portii: 12

Nutritie

PE PORTIE: 91 kcal, 4g proteine, 4.5 g grasimi (2.7 g grasimi saturate), 7 g carbohidrati (fibre alimentare 1g), 97 mg sodiu.

Ingrediente

 Sray de ulei pentru gatit

 3 piscoturi, taiate in jumatati pe lungime

 250g branza Philadelphia light

 200g branza ricotta

 ¾ cana de inlocuitor de zahar (Xilitol Sly, Stevia, …)

 Coaja rasa si sucul de la o portocala

 2 oua (app. 50 g fiacare)

Instructiuni

1. Se incinge cuptorul la 140°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray de ulei o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 18 cm. Se tapeteaza fundul tavii si peretii cu hartie de copt. Se aranjeaza piscourile pe fundul tavii astfel incat sa se formeze un u suprafata continua. Se aseaza tava pe o tava pentru cuptor.

2. Se amesteca intr-un castron, cu un mixer electric, branza Philadelphia, ricotta si indulcitorul. Se adauga sucul si coaja de portocale si se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma. Se adauga ouale, pe rand, cate unul, amestecand dupa fecare ou. Se incorporeaza pulpa de la 3 fructe ale pasiunii.

3 Se toarna amestecul de branza in tava pregatita si se coace 40-50 miute pana se incheaga.

4. Se stinge cuptorul, si se lasa tava in cutor sa se raceasca, timp de o ora. Se raceste aoi in frigider, timp de 4 ore..

5. Se scoate cheescakeul din tava si se transfer ape un platou. Se intnde deasupra pulpa de la cele trei fructe ale pasiunii care au ramas. Se taie in felii si se servaste.


No comments:

Post a Comment