Un desert co o aroma de poveste dulce.
Preparare: 15 minute + 1 ora racire + 4 ore in frigider / Coacere: 50
minute / Portii: 12
Nutritie
PE PORTIE: 91 kcal,
4g proteine, 4.5 g grasimi (2.7 g grasimi saturate), 7 g carbohidrati (fibre
alimentare 1g), 97 mg sodiu.
Ingrediente
Sray de ulei pentru gatit
3 piscoturi, taiate in jumatati pe
lungime
250g branza
Philadelphia light
200g branza ricotta
¾
cana de inlocuitor de zahar (Xilitol Sly, Stevia, …)
Coaja rasa
si sucul de la o portocala
2 oua (app. 50 g fiacare)
Instructiuni
1. Se incinge cuptorul la 140°C (cu ventilatie fortata). Se unge cu spray
de ulei o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 18 cm. Se
tapeteaza fundul tavii si peretii cu hartie de copt. Se aranjeaza piscourile pe
fundul tavii astfel incat sa se formeze un u suprafata continua. Se
aseaza tava pe o tava pentru cuptor.
2. Se amesteca intr-un castron, cu un mixer electric, branza Philadelphia,
ricotta si indulcitorul. Se adauga sucul si coaja de portocale si se amesteca
pana se obtine o compozitie uniforma. Se adauga ouale, pe rand, cate
unul, amestecand dupa fecare ou. Se incorporeaza pulpa de la 3 fructe ale
pasiunii.
3 Se toarna amestecul de branza in tava pregatita si se coace 40-50 miute
pana se incheaga.
4. Se stinge cuptorul, si se lasa tava in cutor sa se raceasca, timp de o
ora. Se raceste aoi in frigider, timp de 4 ore..
5. Se scoate cheescakeul din
tava si se transfer ape un platou. Se intnde deasupra pulpa de la cele trei fructe
ale pasiunii care au ramas. Se taie in felii si se servaste.
No comments:
Post a Comment