Saturday, 20 March 2021

BRIOSE ENGLEZESTI

 Pentru un mic dejun englezesc sau brunch de duminica, nu puteti rata briosele englezesti. Sunt pufoase si usoare pe dinauntru, cu coaja usor crocanta si se servesc la micul dejun cu unt si gem, de asemenea puteti sa faceti si sandwich-uri cu carne, bacon, oua (prajite, fierte, omleta) etc.


Preparare: 25 minutes + 55 min pentru dospit / Timp pentru gatit: 6 minute pe serie / Portii: 9

Nutritie

PE PORTIE: 150 kcal, 4 g proteine, 3 g grasimi (2 g grasimi saturate), 27 g carbohidrati, 1 g fibre, 283 mg sodiu.

Ingrediente

 1 cana de apa calda (45 °C)

 1 lingura de zahar

 1 ½ lingurita de drojdie uscata

 2 cups de faina

 2 – 3 linguri de unt topit

 1 lingurita de sare

Spray de ulei de masline

6 linguri de malai

 Unt (optional)

 Gem (optional)

 

Instructiuni

1. Se amesteca apa calda cu zaharul in cuva unui robot de patisserie. Se incorporeaza drojdia si se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina, 1 lingura de unt topit si sarea. Se amesteca cu atasamentul in forma de carlig, la viteza medie, timp de 5 minute. Se scuate aluatul din cuva robotului cu ajutorul unei  spatule de plastic si se formeaza o mingie de aluat. Se unge o folie de plastic cu spray de ulei si se aseaza peste aluat, cu partea unsa cu ulei la interior. Se lasa aluatul sa creasca timp de 35 – 45 minute, sau pana cand isi dubleaza volumul.

2. Se presara o tava sufficient de mare cu ¼ cana de malai. Se degazeaza aluatul (adica se apasa pentru a elimina aerul) si se intinde o foaie de 1 cm grosime. Folosind un taietor rotund de app. 8 cm (se poate folosi o cana, sau o cutie de conserve goala), se taie in rondele si se aseaza pe tava presarata cu malai, distantate cam la 5 cm una de cealalta. Se presara rondelele cu malaiul ramas. Se acopera cu hartie de copt si se lasa sa creasaca inca 20 minute.

3. Se unge cu o tigaie marae (sau o placa pentru gatit (griddle) daca aveti) cu unt topit. Si se incinge la foc mediu. Se transfera turtitele in tigaia incinsa, in transe, cu ajutorul unei spatula unse cu ulei. Se gateste fiecare transa cate 6 – 8 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului, pana cand s-au rumenit. 

4. Se servesc calde, desfacute in doua jumatati pe grosime cu unt sau gem.

.

Sfaturi

Daca nu aveti robot de patisserie, atunci se poate framanta aluatul cu mana.

Se pot patra ambulate in pungi de plastic sau cutii etanse la temperature camerei, timp de 3 zile su in congelator timp de 3 luni.

No comments:

Post a Comment