Pentru un mic dejun englezesc sau brunch de duminica, nu puteti rata briosele englezesti. Sunt pufoase si usoare pe dinauntru, cu coaja usor crocanta si se servesc la micul dejun cu unt si gem, de asemenea puteti sa faceti si sandwich-uri cu carne, bacon, oua (prajite, fierte, omleta) etc.
Preparare: 25 minutes + 55 min pentru dospit / Timp pentru gatit: 6 minute
pe serie / Portii: 9
Nutritie
PE PORTIE: 150
kcal, 4 g proteine, 3 g grasimi (2 g grasimi saturate), 27 g carbohidrati, 1 g
fibre, 283 mg sodiu.
Ingrediente
1 cana de
apa calda (45 °C)
1 lingura de zahar
1 ½ lingurita de drojdie uscata
2 cups de faina
2 –
3 linguri de unt topit
1 lingurita de sare
Spray de ulei de masline
6 linguri de malai
Unt (optional)
Gem (optional)
Instructiuni
1. Se amesteca apa calda cu zaharul in cuva unui robot de patisserie. Se
incorporeaza drojdia si se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand amestecul
devine spumos. Se adauga faina, 1 lingura de unt topit si sarea. Se amesteca cu atasamentul in forma de
carlig, la viteza medie, timp de 5 minute. Se scuate aluatul din cuva robotului
cu ajutorul unei spatule de plastic si
se formeaza o mingie de aluat. Se unge o folie de plastic cu spray de ulei si
se aseaza peste aluat, cu partea unsa cu ulei la interior. Se lasa aluatul sa
creasca timp de 35 – 45 minute, sau pana cand isi dubleaza volumul.
2. Se presara o tava sufficient de mare cu ¼ cana de malai. Se degazeaza
aluatul (adica se apasa pentru a elimina aerul) si se intinde o foaie de 1 cm
grosime. Folosind un taietor rotund de app. 8 cm (se poate folosi o cana, sau o
cutie de conserve goala), se taie in rondele si se aseaza pe tava presarata cu
malai, distantate cam la 5 cm una de cealalta. Se presara rondelele cu malaiul
ramas. Se acopera cu hartie de copt si se lasa sa creasaca inca 20 minute.
3. Se unge cu o tigaie marae (sau o placa pentru gatit (griddle) daca
aveti) cu unt topit. Si se incinge la foc mediu. Se transfera turtitele in tigaia incinsa, in
transe, cu ajutorul unei spatula unse cu ulei. Se gateste fiecare transa
cate 6 – 8 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului, pana cand s-au
rumenit.
4. Se servesc calde, desfacute
in doua jumatati pe grosime cu unt sau gem.
.
Sfaturi
Daca nu aveti robot de patisserie, atunci se poate framanta aluatul cu
mana.
Se pot patra
ambulate in pungi de plastic sau cutii etanse la temperature camerei, timp de 3
zile su in congelator timp de 3 luni.
No comments:
Post a Comment