Pentru acest preparat se foloseste technica stir-fry. O descriere forte buna a acestei tehnici o gasiti in blogul lui Radu Popovici, “Stir Fry” pe intelesul tuturor.
Preparare: 10 minutes + 30 min marinare / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 430
kcal, 29 g proteine, 15.1 g grasimi (2.1 g grasimi saturate), 38 g carbohidrati,
15 g fibre, 543 mg sodiu.
Ingrediente
220g Taitei Mie cu ou
(sau alt brand care va este la indemana)
1 lingura de sos dulce de chilli (sweet
chilli sauce)
1 lingura sos de soia
2 catei
de usturoi, zdrobiti
3 cm
de radacina de ghimbir, curatat de coaja sir as fin.
Sucul proaspt stors de la o lamiae
250 g tofu, scurs de zeama, uscat si
taiat in felii
2 lingurite de ulei de masline
1 praz, taiat in jumatate pe lungime, si
apoi taiat transversal fin
250
g ciuperci champignon, taiate in jumatati
1 legatura
de sparanghel, partea lemnoasa indepartata, si feliat pe pe diagonala
Frunze de coriandru tocate, pentru servit
Instructiuni
1. Se pun taiteii intr-un vas
rezistent la temperature. Se torna peste ei apa clocotita. Se acopera si se lasa 5 minute sa se inmoaie, Se
scurg, si se pun deoparte.
2. Se combina intr-un castron sosul de chilli cu sos de soia, usturoi, ghimbi si suc de lamiae . Se adauga feliile de tofu si
se amesteca pentru a se acoperi cu
marinada. Se acopera vasul si se lasa deoparte cel putin 30 de minute
pentru a se marina.
3. Se incinge o lingurita de ulei in wok, la foc mare. Se scurg
feliile de tofu. Marinada se pastreaza. Se adauga tofu in wok si se gateste 2-3 minute, sau pana se rumeneste. Se
transfera pe o farfurie.
4. Se unge wokul cu restul de ulei si se incinge la foc mare. Se adauga prazul si ciupercile si se “stir –fry” timp de 4-5 minute, sau pana cand prazul s-a inmuiat. Se adauga sparanghelul si se “stir-fry” timp de 1 minut. Se adauga pastele, marinada si tofu. Se “stir-fry” timp de 2 minute, sau pana cand pastele s-au incalzit. Se imparte in doua farfurii, se presara cu frunze proaspete de coriandru si se servesc.
No comments:
Post a Comment