Thursday 11 March 2021

TOFU CU GHIMBIR GATIT LA WOK

 Pentru acest preparat se foloseste technica stir-fry. O descriere forte buna a acestei tehnici o gasiti in blogul lui Radu Popovici, “Stir Fry” pe intelesul tuturor.


Preparare: 10 minutes + 30 min marinare / Timp pentru gatit: 15 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 430 kcal, 29 g proteine, 15.1 g grasimi (2.1 g grasimi saturate), 38 g carbohidrati, 15 g fibre, 543 mg sodiu.

Ingrediente

 220g Taitei Mie cu ou (sau alt brand care va este la indemana)

 1 lingura de sos dulce de chilli (sweet chilli sauce)

 1 lingura sos de soia

 2 catei de usturoi, zdrobiti

 3 cm de radacina de ghimbir, curatat de coaja sir as fin.

 Sucul proaspt stors de la o lamiae

 250 g tofu, scurs de zeama, uscat si taiat in felii

2 lingurite de ulei de masline

1 praz, taiat in jumatate pe lungime, si apoi taiat transversal fin

 250 g ciuperci champignon, taiate in jumatati

 1 legatura de sparanghel, partea lemnoasa indepartata, si feliat pe  pe diagonala

 Frunze de coriandru tocate, pentru servit

 

Instructiuni

1. Se pun taiteii intr-un vas rezistent la temperature. Se torna peste ei apa clocotita. Se acopera si se lasa 5 minute sa se inmoaie, Se scurg, si se pun deoparte.

2. Se combina intr-un castron sosul de chilli cu  sos de soia, usturoi, ghimbi si  suc de lamiae . Se adauga feliile de tofu si se amesteca pentru a se acoperi cu  marinada. Se acopera vasul si se lasa deoparte cel putin 30 de minute pentru a se marina.

3. Se incinge o lingurita de ulei in wok, la foc mare. Se scurg feliile de tofu. Marinada se pastreaza. Se adauga tofu in wok si se gateste 2-3 minute, sau pana se rumeneste. Se transfera pe o farfurie.

4. Se unge wokul cu restul de ulei si se incinge la foc mare. Se adauga prazul si ciupercile si se “stir –fry” timp de 4-5 minute, sau pana cand prazul s-a inmuiat. Se adauga sparanghelul si se “stir-fry” timp de 1 minut. Se adauga pastele, marinada si tofu. Se “stir-fry” timp de 2 minute, sau pana cand pastele s-au incalzit. Se imparte in doua farfurii, se presara cu frunze proaspete de coriandru si se servesc.

No comments:

Post a Comment