Avocado este un fruct extraordinar și foarte apreciat în bucătăria noastră, datorită beneficilor sale. Este o prezență constantă în frigiderul nostru, nu necesită gătire și rezistă bine un timp îndelungat, la o temperatură scăzută
Cel mai delicios și rapid mod de preparare este avocado pasat cu furculița,
puțină lămâie, pătrunjel, sare, condimentat generos cu piper, dar acum vă
propun o combinatie de nota 10, cu fructe de mare si mazre dulce.
Preparare: 10 minutes / Timp pentru
gatit: 5 minute / Portii: 2
Nutritie
PE PORTIE: 335 kcal, 14.5 g proteine, 14.5 g grasimi (2.8 g
grasimi saturate), 16 g carbohidrati, 9 g fibre, 460 mg sodiu
Ingrediente
150g pastai de mazare de zahar (sugar
snap peas), curatata
500g creveti mari (King), gatiti,
curatati de cochilie si de intestine, cu codita ramasa atasata (pentru design)
1 castravete, feliat pe lungime
foarte subtire (cu o mandolin, sau cu curatitorul de cartofi)
2 portocale,
curatate de coaja si de pielita alba, taiata in segmente
1 cana
de frumze proaspete de menta
½
avocado, feliat subtire
Dressing
2 linguri
de suc proaspat de portocale
3 lingurite de ulei de masline extra-virgin
4 cm
de ghimbir proaspat, curatat de coaja sir as marunt
1 gatel de usturoi, zdrobit
Piper negrru proaspat macinat, dupa gust.
Instructiuni
1. Se blancheaza (oparesc) pastaoile
de mazare timp de 1 minut in apa clocotita. Se scurg si se clatesc cu apa rece
pentru a stopa procesul de gatire. Se usuca cu prosoape de hartie si se transfere
intr-un bol pentru salata.
2. Se adauga crevetii, castravetele, segbentele de portocala si menta. Se
amesteca. Se adauga feliile de avocado, si se amesteca usor,
3. Pentru dressing se amesteca intr-un castronel toate ingredientele.
4. Se imparte salata in doua farfurii, se stropeste cu dressing si se
serveste.
No comments:
Post a Comment